Pekmez mi Öz mü
73 görüntüleme
S
Seher Ç.
26 Kasım 2025 16:35
İyi akşamlar bebeğim için pekmez setimi (üzüm, dut pekmezi vs.) alsam öz setimi(üzüm, dut özü vs.) karar veremedim siz hangisini kullanıyorsunuz? Sizce hangisi daha sağlıklı ve besleyici?
B
Buket ..
26 Kasım 2025 16:55
Benim çocuk doktoru gereksiz şeker yuklemesi diyip önermedi ikisini de onun yerine meyve önerdi
M
Merve
26 Kasım 2025 17:31
Bence organik pekmez daha mantıklı ikisini de denedim tabibebekten bebeğe illaki fark eder ama öz bebeğime ağır geldi dut pekmezi bence en ideal olanı

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
26 Kasım 2025 19:52
@Seher Çakır Merhaba; bir çok ebeveyn demir açısından zengin diye pekmeze özel bir ilgi gösteriyor ancak pekmezdeki demir emilimi bir mucize değil. Bebeğimizin günlük alması gereken enerji miktarında bir yoksunluk yoksa vermeniz şart değil. Daha çok enerji tamamlaması adına verilebilir

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
26 Kasım 2025 19:53
@Seher Çakır Merhaba; bir çok ebeveyn demir açısından zengin diye pekmeze özel bir ilgi gösteriyor ancak pekmezdeki demir emilimi bir mucize değil. Bebeğimizin günlük alması gereken enerji miktarında bir yoksunluk yoksa vermeniz şart değil. Daha çok enerji tamamlaması adına verilebilir🌺
S
Seher Ç.
27 Kasım 2025 03:39
Cevaplarınız için teşekkürler ❤