Pastörize Yoğurt Mayalama
281 görüntüleme
R
Rüveyda
9 Ağustos 2026 10:42
Merhaba 7 aylık bebeğim pastörize sütten mayaladığım yoğurtları sevmiyor tadı gerçekten de normal inek sütünü kaynatıp mayaladığımız yoğurda benzemiyor. Kendi yoğurdumuzdan hiç vermedim ama vermeyi düşünüyorum çok riskli mi hiç o şekilde ev yoğurdu veren var mı
H
H. N.
9 Ağustos 2026 10:50
Ben hep ev yoğurdu verdim açıkçası 廊 doktorlar dışardan aldığımız sütlerin riskli olduğunu bu yüzden pastörize kullanmamız gerektiğini söylüyorlar ama ben yine de yapıyorum ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum. Burda bir köyde süt satan bir tanıdıktan alıyorum hatta bazen Jersey sütü alıyorum çok yağlı güzel oluyor
O
Ozlem
9 Ağustos 2026 11:22
Bende güvendiğim yerden açık süt olarak alıyorum. Pastörize daha güvenli ama benim öyle yoğurdum güzel tutmadı markasından dolayı mı bilmiyorum. Aldıgım açık süt yağlı oluyor güzel oluyor. Bazen de jersey alıyorum.

Fatma A. U.
9 Ağustos 2026 11:41
Ben yoğurttan geçtiğimiz günden beri veriyorum kendi yediğimiz yoğurttan

Fatma A. U.
9 Ağustos 2026 11:41
Bizim süt alerjimiz var açarak gidiyoruz yoğurtdu geçtik artık veriyorum
G
Gül Ş.
Premium Üye
9 Ağustos 2026 12:05
Bizde ilk tadımdan beri jersey süt ile probiyotik maya kullanarak yoğurt yapıyoruz bi sorun olmadı severek yiyor. Hiç pastörize kullanmadım
S
Selin A.
9 Ağustos 2026 12:26
İlk başladığımdan beri direkt bildiğimiz ev yoğurdu veriyorum. Sütü bildiğimiz yerden alıyoruz, güzelce kaynatıyoruz.

Bengül A.
Premium Üye
9 Ağustos 2026 13:36
İlk başladığımdan beri direkt bildiğimiz ev yoğurdu veriyorum. Sütü bildiğimiz yerden alıyoruz, güzelce kaynatıyoruz.
S
Selin A.
9 Ağustos 2026 13:52
Babası Brusella olmuş birinin hikayesini dinşemiştim. Onsan sonra hiç yaklaşmadım bir saha. Birşey olöadığı olmayacağı anşamına gelmiyor maalesef. Bem pastörize süt ile probiyotik li yoğurt mayası kullanıyorum. Büyüyo markanınki ev yoğurdu gibi oluyor deniyebilirsinz naçizane tavsiyem.

Hatice N.
9 Ağustos 2026 13:56
Benimde oğlum sevmiyordu 7,5 aylık şuan son 3 seferdir jersey süt kullanıyorum bayılarak yiyor bir deneyin bence sizde

Hatice E.
Premium Üye
9 Ağustos 2026 14:07
Ben tire marka pastörize sütten activia ile mayalıyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim (migroslarda var tire marka)
R
Rüveyda
9 Ağustos 2026 14:44
Babası Brusella olmuş birinin hikayesini dinşemiştim. Onsan sonra hiç yaklaşmadım bir saha. Birşey olöadığı olmayacağı anşamına gelmiyor maalesef. Bem pastörize süt ile probiyotik li yoğurt mayası kullanıyorum. Büyüyo markanınki ev yoğurdu gibi oluyor deniyebilirsinz naçizane tavsiyem.
R
Rüveyda
9 Ağustos 2026 14:45
Benimde oğlum sevmiyordu 7,5 aylık şuan son 3 seferdir jersey süt kullanıyorum bayılarak yiyor bir deneyin bence sizde
B
Bilhan Ö.
Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:16
Ben tire marka pastörize sütten activia ile mayalıyorum çok güzel oluyor tavsiye ederim (migroslarda var tire marka)

Hatice E.
Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:28
Ya yoğurdun taş gibi olmuyor neden? bende pastörize süt activia ile mayalıyorum
R
Rüveyda
11 Ağustos 2026 23:29
Ben yoğurt makinasında yapıyorm çünkü şu parmakla ısı ayarını bir türlü hissedemedim 😊 pastörize sütü çok az ısıtıyorum activia yoğurduda oda sıcaklığında birleştirip kapakları tam sıkı kapatmadan makineye koyuyorum.çıkarınca ise kapakları açık buzdolabında bir süre bekletiyorum birde o şekilde deneyin dilerseniz.
B
Bilhan Ö.
Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:30
Ben yoğurt makinasında yapıyorm çünkü şu parmakla ısı ayarını bir türlü hissedemedim 😊 pastörize sütü çok az ısıtıyorum activia yoğurduda oda sıcaklığında birleştirip kapakları tam sıkı kapatmadan makineye koyuyorum.çıkarınca ise kapakları açık buzdolabında bir süre bekletiyorum birde o şekilde deneyin dilerseniz.

Hatice E.
Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:36
Kaç saat mayalanıyor

Hatice E.
Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:38
Ben aynı bu şekilde makineyle yapıyorum yine hem kıvamı hem tadı güzel olmuyor ne kadar maya atıyorsunuz acaba birde hep kavanoza ayrı ayrı mı karıştırıyorsunuz yoksa bir kerede karıştırıp döküyor musunuz
B
Bilhan Ö.
Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:39
max 9 saat makinede tutuyorum

Hatice E.
Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:41
Aaaaa ben makinesiz 5 saat tutuyorum sallanıyor benimkiler 😂 ekşimesin diye çok tutmuyorum ekşimiyor mu yoğurdun
Yükleniyor...