Paslı Mandal
156 görüntüleme
Z
Zeynep A. ..
20 Mart 2026 12:31
Bebeğim 18 aylık henuz 18 ay aşılarını olmadı diğer aşıları tam. Bugün bayram ziyaretinde evde paslı mandal demiri bulduk yerde. Ağzına götürmüş olma ihtimali çok yüksek oynadığı oyuncağın yanındaydı. Dr aradım sorun olmaz dedi ama içim hiç rahat değil. Bizim gibi bir durum yaşayan anneler oldu mu acaba

Afranur K.
20 Mart 2026 12:39
Pas ile açık yara yüzeyü temas ederse sıkıntı oluyor. Eğer elinde ağzında burnunda bir yara yoksa sıkıntı olmaz.
Bi de 2. Ve 4. Ay aşılarında da tetanoz var bu arada, kedi tırmığından dolayı araştırmıştım içiniz rahat olsun 🙏🏻
Bi de 2. Ve 4. Ay aşılarında da tetanoz var bu arada, kedi tırmığından dolayı araştırmıştım içiniz rahat olsun 🙏🏻
Z
Zeynep A. ..
20 Mart 2026 13:06
Açık yarası yok çok şükür. Evet dediğiniz gibi önceki aşılarının içersinde varmış, pekiştirme aşısını olmadığı için endişe ettim yinede. Çok teşekkür ediyorum dönüş yaptığınız için 🤍
T
Tuğba B. ..
20 Mart 2026 13:06
Geçen benim oğlumda sandalyenin pasını yaladı ağzının içinde yara varsa sıkıntı olur ama aşılarda tetanoz var korkmayın bişey olmaz
Z
Zeynep A. ..
20 Mart 2026 13:08
Geçen benim oğlumda sandalyenin pasını yaladı ağzının içinde yara varsa sıkıntı olur ama aşılarda tetanoz var korkmayın bişey olmaz
T
Tuğba B. ..
20 Mart 2026 13:18
Rabbim yavrularimizi korusun ne yapacakları hiç belli olmuyor gerçekten, teşekkür ediyorum

Afranur K.
20 Mart 2026 13:19
Açık yarası yok çok şükür. Evet dediğiniz gibi önceki aşılarının içersinde varmış, pekiştirme aşısını olmadığı için endişe ettim yinede. Çok teşekkür ediyorum dönüş yaptığınız için 懶
Mesela ben diş hekimiyim, herhangi bir temasım olmazsa 5 yılda bir yeniletiyorum tetanozu, eğer bir temas olursa o zaman hemen yenisini yaptırıyoruz.
Ama sizde temas düşündüğünüz seviyede yok zaten içiniz gerçekten rahat olsun 🙏🏻

Afranur K.
20 Mart 2026 13:20
Küçükken parkta salıncak demirini yalıyorduk şimdikiler nemden hasta oluyoo haklısınız
Z
Zeynep A. ..
20 Mart 2026 20:12
Yok, hamileyken de tetanoz vuruldunuz, doğumdan sonra da 2 doz oldu. İçiniz rahat olsun.
Mesela ben diş hekimiyim, herhangi bir temasım olmazsa 5 yılda bir yeniletiyorum tetanozu, eğer bir temas olursa o zaman hemen yenisini yaptırıyoruz.
Z
Zeynep A. ..
20 Mart 2026 20:14
bizler sürekli temas halindeydik, sokaklarda düşe kalka büyüdük. Şimdi güvensizlikten çıkartamadığımız için izole yaşaya yaşaya bakteriden mikroptan uzak büyüyorlar, bu sefer de ilk mikrop kaptığı yerde hasta oluyorlar maalesef. Keşke daha güvenli şartlarda daha rahat büyüselerdi bizler gibi 🫠