Pasif Emme

189 görüntüleme
E

Ece m.

24 Ocak 2026 21:59
2 aylık Bebeğim memeyi aktif emmiyor. Biberonla besliyorum daha çok mama ve sağdığım süt. Aktif emmesi in ne yapmak lazm
G

Gül Y.

24 Ocak 2026 22:02
Bıkmadan usanmadan biberondan önce meme vermeniz lazım biz 4.5 aylığınız 1 aydır beni aktif emiyor bir iki çekip bırakıyordu ama ben her seferinde önce meme verdim çok şükür sütüm de oğlum da beni bırakmadı
E

Ece m.

24 Ocak 2026 22:04

Gül Yıldız

Bıkmadan usanmadan biberondan önce meme vermeniz lazım biz 4.5 aylığınız 1 aydır beni aktif emiyor bir iki çekip bırakıyordu ama ben her seferinde önce meme verdim çok şükür sütüm de oğlum da beni bırakmadı

Kilo alması gerektiği için biberonla verdim hep ölçerek. Tabi meme de verdiğim de oldu gün içinde 3 4 kere. Kilo alması gerektiğü için hep ölçerek verdim şimdi kilosu normale geldi. Evde tartıyorum ne zaman meme ağırlıklı beslesem kilo alamıyor
S

Seyma S.

24 Ocak 2026 22:21
Aktif emmeyi birakinca cenesinin altindan cene kemigine hafifce dokunup uyari vermeyi deneyin
S

Seyma S.

24 Ocak 2026 22:24
Bir de memeyi iyi kavramis olduguna dikkat edin.Emecegi zaman meme ucunuzu bebegin burun ve ust dudak arasindaki bolgeye surun agzini kocaman acinca memeyi yerlestirin.bebegin dudaklari memeyi tutunca
tipki bir baligin agzi gibi disa donuk olmali cenesi memenize temas ediyor burnu ise acikta kalacak sekilde olmali memenin ucunu degil kahverengi kismin buyuk bir bolumunu almali
E

Ece m.

24 Ocak 2026 22:26
Peki emzirirken ben çok zorlanıyorum pozisyon olarak emzirme yastığı da kullanıyorum daha önce emzirme danışmanından da evde destek aldım ama bi türlü çözemedim boynum ve omuzlarm çok tutuluyor bir şeyleri yanlış yapıyorum
G

Gül Y.

24 Ocak 2026 22:35

Ece mm

Kilo alması gerektiği için biberonla verdim hep ölçerek. Tabi meme de verdiğim de oldu gün içinde 3 4 kere. Kilo alması gerektiğü için hep ölçerek verdim şimdi kilosu normale geldi. Evde tartıyorum ne zaman meme ağırlıklı beslesem kilo alamıyor

Mama verebilirsiniz ki ben de hala mama veriyorum ama günde 10 öğünden 4 öğüne düştük ve beni emmesi giderek daha canlı ve daha uzun oluyor. Biberonla mama vermeden önce de mutlaka iki göğsünüze de tutun.
G

Gül Y.

24 Ocak 2026 22:38

Ece mm

Peki emzirirken ben çok zorlanıyorum pozisyon olarak emzirme yastığı da kullanıyorum daha önce emzirme danışmanından da evde destek aldım ama bi türlü çözemedim boynum ve omuzlarm çok tutuluyor bir şeyleri yanlış yapıyorum

Bebeğin boynunu dirseğinizin iç kısmına güzelce yerleştirin ve yatırdığınız kolunuzun eliyle poposundan destekleyin bebeğiniz tamamen size dönük ve yatay bir pozisyonda olacak ben çok hafif başını daha yüksekte tutuyorum altına yastık da kullanabilirsiniz yatayda tutmak kolaylaşır
S

Seyma S.

24 Ocak 2026 22:41
Emzirme yastigina gerek [yok.en](yok.en) onemli sey su memeyi bebege yaklastirmayin bebegi memeyi yaklastirin siz egilmeyin [yani.memeyi](yani.memeyi) yukarda yazdigim gibi tam duzgunce tuttuktan sonra geriye yaslanin omuzlarinizi indirin muhtemelen kendinizi kasiyorsunuz karsiya bakin kaslarinizi gevsetin kendi bedeninizin kaslarinizin farkina varin yoga yapiyormus gibi rahatlayin ara ara bebege bakin surekli bebege bakarsaniz boynunuz agrir.bebegin pozisyonu ise su sekilde olmali bebegin kafasi kolunuzun dirsek kismina gelecek ve hafifi yukarda olacak
bebegin karni sizin karniniza degecek sekilde bebek size donuk olacak bebegin kulak omuz ve kalcasi duz bir hat cizecek yani size tam donuk olacak [bebek.diger](bebek.diger) bosta olan eliniz memeyi c seklinde kavrayacak 4 parmak memenin altindan memeye destek verecek bas parmak memenin uzerinde kalacak bu sekilde memenin agirligini siz tasiyacaksiniz yoksa bebegin cenesi tasimak durumunda kalir memeyi iyi tutamaz
S

Seyma S.

24 Ocak 2026 22:59
@Ece mm ece hanim bir onceki konunuza denk geldim mastit oldugunuzu yazmissiniz buna bagli olarak muhtemelen bebegin memeyi tam duzgun tutamamasi probleminiz var onu cozerseniz sikintilariniz gececektir buraya fotograf atilamiyor su linkteki videoya bir bakin https://www.nhs.uk/best-start-in-life/baby/feeding-your-baby/breastfeeding/how-to-breastfeed/latching-on/#video
E

Ece m.

25 Ocak 2026 20:01

Seyma Seyma

@Ece mm ece hanim bir onceki konunuza denk geldim mastit oldugunuzu yazmissiniz buna bagli olarak muhtemelen bebegin memeyi tam duzgun tutamamasi probleminiz var onu cozerseniz sikintilariniz gececektir buraya fotograf atilamiyor su linkteki videoya bir bakin https://www.nhs.uk/best-start-in-life/baby/feeding-your-baby/breastfeeding/how-to-breastfeed/latching-on/#video

İlginiz için teşekkür ederim
S

Seyma S.

25 Ocak 2026 20:06

Ece mm

İlginiz için teşekkür ederim

Rica ederim kendimde yanlış tedavi nedeniyle 3 kez mastit oldugum icin bir soz vermistim mastit olan her anneye yardim edecegim diye 😌
E

Ece m.

25 Ocak 2026 22:44

Seyma Seyma

Rica ederim kendimde yanlış tedavi nedeniyle 3 kez mastit oldugum icin bir soz vermistim mastit olan her anneye yardim edecegim diye 😌

Çok zordu sizi anlayabiliyorum. Bana ilaç tedavisi öncesi emzirme danışmanları öyle bir masaj yaptıki canımı çok yaktılar çığlık kıyamet 2 kere daha sezaryen doğuma giderdim onun yerine

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir