Parmakla Göstermiyor

378 görüntüleme
B

Bahar A. ..

28 Haziran 2025 22:29
23 aylık oğlum birşeyi isteyeceği zaman elini uzatıyor ama parmakla işaret etmiyor.cocuk psikiyatrisi bunun çok önemli olduğunu söyledi ve bizi panikletti.elini uzatıp göstermesi yetmez işaret parmağı ile göstermeli dedi.ogretmeye çalışıyoruz ama çok inatçı bir bebek, zorlanıyoruz.nasil bir yol izlemeliyiz
S

Sema N. K.

3 Temmuz 2025 15:15
Benim oğlumda 21 aylık işaret ile göstermiyor sadece beni çekiştirip istediği şeyin yanına götürüyor 🙁 çocuk pskiyastri bu aya kadar çoktan yapmış olması gerekiyordu dedi . Konuşma iletişimde yok bizde biraz otizm şüphesi duydu
B

Bahar A. ..

3 Temmuz 2025 15:20
Bizde de aynısından şüphelendi sonra 2 tane test yaptı ,oğlum da 21 aylıktı,otizm değil sosyalleşmesi lazım dedi.ama ne kadar sosyalleşse de parmakla işaret etmiyor
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

3 Temmuz 2025 22:47
İşaret etme otizm değerlendirmelerinde önemli bir kistastir. Buna yönelik çokça oyun var. Doğru iletişim ve oyunlarla asabilirsiniz. Zorlamadan, elini tuta tuta yaptırmak faydalı olmaz. Özel Eğitim öğretmeniyim 💙
B

Bahar A. ..

3 Temmuz 2025 22:53
Otizm için 2 tane test yaptılar sonucu 22 çıktı.otizm değil ama sosyalleşmesi lazım göz teması kısıtlı ve işaret etmiyor,bay bay yaparken elini düzgün tutup yapmıyor dediler. 2 aydır çabalıyoruz sadece göz teması süresini uzattık diğerlerini yapamadik
B

Bahar A. ..

3 Temmuz 2025 22:55
Eğer uzaktaysa 5 parmağını da uzatarak gösteriyor,yakindaysa işaret parmağıyla gösteriyor.mesela kitapta birşey soracagi zaman işaret parmağı kullanıyor ama kapıyı göstereceği zaman elini uzatıyor
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

3 Temmuz 2025 22:58
Doğru model olmaya çalışın. Dediğim gibi fiziksel müdahale de çok zorlamayın. Önce parmağını kullanması için çeşitli etkinlikler yapmaya çalışın ardından kitap üstünden oyuncaklar üstünden çalışın onun arkasından biraz daha mesafe uzayarak götürün
B

Bahar A. ..

3 Temmuz 2025 23:02
Teşekkürler
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

3 Temmuz 2025 23:02
İşaret etme sosyal beceriler ve çevre farkındalığı gibi ayrıntılarda bize yol gösteriyor. Çocuğun durumuyla ilgili.. sosyalleşmesi lazım dediğimiz kısım aslında burada başlıyor. Çocuğun sosyallesebilmesi için bazı becerilere sahip olması gerekir. Ayına uygun oyun becerileri, iletişim becerileri ve akran etkileşimi.
B

Bahar A. ..

3 Temmuz 2025 23:15
Çok hareketli ve herşeyi çok hızlı anlayan bir çocuk ama kelime sayısı kısıtlı.2 ay öncesine kadar insanları görmezden geliyordu çocuklarla oyun oynuyordu ama sonu oyuncak kavgasiyla bitiyordu.tek başına büyüyen bir çocuk.2 aylık süreçte sosyalleşmesi için elimizden geleni yaptık,şu an etrafında olup biten herşeyin farkında ,insanlarla göz teması kuruyor öpücük atıyor,yanlarına gidiyor vs çocuklarla da oynamaya başladı,onları izliyor.ama ikili cümle bir tane kullanıyor o da "ne dedi".yanında konuşulan herşeyi anlayıp tepki veriyor.
B

Bahar A. ..

3 Temmuz 2025 23:17
Bu süreçte çok zorlandık çok yiprandik.bir an önce konuşsun herşey yoluna girsin istiyoruz ama maalesef yavaş ilerliyor
P

Pınar K. ..

4 Temmuz 2025 00:22
Şenay hanım kitaptan bişeyleri sorması kendi elini uzatıp ııhh ıhh demesi de yeterli oluyor mı acaba 19 aylık bir bebek için bu şekilde kendini ifade ediyor biraz ama yine de elinden tutup götürmesi de var tabiki
P

Pınar K. ..

4 Temmuz 2025 00:25
Yani birde mesala bizim oğlan üst üste kule yapmayı çok seviyor halka geçirme oyununu hepsini yapıyor kitabında kıyafetindeki hayvanları gösterip taklit ediyor yılana yılan diyemiyorum tısss diyor cik cik hav hav gibi söylüyor hayvanları normal mi ayına göre geriden mi geliyor anlamıyorum bende bazen mesala arabayı yere yatarak sürüyor kafasını yukarı dikip yürümeye çalışıyor sizce uzman görüşü gerekli mi
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

5 Temmuz 2025 22:29
Merhaba, burada çocuğunuzun kelime sayısı da önemli. Böyle bir girişimin olması güzel.. çok basit bir oyun önerisi size pet şişenin içine ponpon atmaya çalışın mesela parmağıyla iteklemesi gerekecek böylelikle aslında parmağını kullanmayı öğrenecek. Bu temel bir calisma örneği 🥰
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

5 Temmuz 2025 22:32
Ayrıca her işaret etme çalışmasını kitaplardan yapmak doğru bir yaklaşım değil. Kitap kart bunlar sonraki aşama.. günlük yaşam içerisinde fırsatları degerlendirin. İstediği şeyi çoğu zaman bir anne anlar ama ikinci bir alternatif yanına koyarak siz parmaginizla gösterin bunu mu istedin diyerek buda göstermesi için bir fırsat 😌
P

Pınar K. ..

7 Temmuz 2025 15:36
Tamamdır şenay hanım çok teşekkür ederim bunları da yapalım deneyelim ama farkettim ki zamanı gelince çoğu şeyi yapıyormuş bi kaç gündür kuşları gösterip cik cik diyor zamanı gelince yapacak sanırım
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

7 Temmuz 2025 19:22
Her çocuk ayı geldi bu ay bunu yapmalı diye kurmalı saat gibi ilerlemiyor maalesef. Her çocuk özel ve farklı ilerler. Anne olmak biraz emek ve sabır gerektiriyor. Sağlıkla büyüsün hepsi 🙏♥️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir