Parmakla Gösterme

176 görüntüleme
S

Semra

27 Temmuz 2025 13:12
Merhabalar
Erkek bebek 9 ay 21 günlük ve hala parmakla göstermiyor, ben parmakla gösterdiğimde uzak bir nesne ise görmez ama yakindan olursa görür ( muhtemelen parmağimi gördüğü için bakar. Bilmiyorum ama galiba parmak konusunu hala anlamiyor gibi geliyor bana. Bu konuda ne tavsiye verirseniz nasil öğretebilirim ve nasil teşvik edebilirim ki o da yapsin ?Genelde bebekler hangi aylarda parmakla gösterirler ?
B

Büşra T.

27 Temmuz 2025 13:21
Bizimki 10,5 aylık hâlâ göstermiyor parmağını dikiyor ama ileri doğru işaret etmiyor ben örnek olmaya çalışıyorum oyuncakları alırken mesela ilk parmakla gösteriyorum bir nesnenin adını söylerken ya da bir taraf doğru yönelirken önce parmakla gösteriyorum sonra hareket ediyorum umarım böyle böyle öğrenirler 9 12 ay arası başlıyor 12 aydan sonra daha anlayarak yapıyorlar diye biliyorum
S

Semra

27 Temmuz 2025 13:23
Bir arkadaşımla konuşuyordum ve çocuğum 10 aylikken doğru düzgün yapıyordu niye seninki hala yapmiyor deyince içime endişe girdi
G

Gükten K.

27 Temmuz 2025 13:31
Benim oğlum bir yaşında ancak hala yapmıyor, her bebeğin gelişimi çok farklıdır. Kafaya takmayın
B

Büşra T.

27 Temmuz 2025 13:37
Bazen bende duyuyorum böyle şeyler benimki şu zamanda şunu yaptı böyleydi şöyleydi diye maalesef kıyas yapan insanlar var etrafımızda. 3 çocuğu olan bir arkadaşım var emin ol hiç birinin gelişimi bir değil biri 7. Ayda yaparken diğeri 11. Ayda yaptı dedi o yüzden sıkmayın canınızı sağlıkla büyüsünler 🌸
E

Ezgi K.

29 Temmuz 2025 21:42
Benimki 13 aylık. Yeni yeni öğrendi ve normal hayatta kullanmıyor sadece kitapta hayvanları sorduğumda gösterir. Bebişiniz daha küçük ki merak etmeyin çok normal ve her bebeğin gelişimi aynı değildir kıyaslanamaz. Sadece gelişimde sınır vardır mesela yürümek için 15,18 ay sınırdır öncesinde her bebeğin farklıdır ama bu aylar sonrası anormal sayılır. Bu sınırları bilmek gerekir paniklemek için
S

Semra

29 Temmuz 2025 21:44
Kaç aya kadar göstermesi gerekir ?

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir