Parmak Ucunda Yürüme

233 görüntüleme
.

.....

6 Ağustos 2026 20:28
9 aylık kızım boyu uzun olduğu için yürütece bacakları katlanıyor parantez gibi oluyor yürüme arkadaşınida istemiyor yürümek istiyor ama hep parmak ucunda ilerliyor ne önerirsiniz ne yapmam lazım erken den duzeltmem lazım gibi hissediyorum kendisi kalkamiyor emeklemiyor yattığı yerden kalkıp oturma pozisyonuna gelemiyor sohbet ettiğim bir bayan evde ayakkabı ile gezdir yürütece de ayakkabu olsun ayağında demişti
A

Ada

6 Ağustos 2026 22:37
bizde aynı sorunu yaşıyoruz 8 ay 11 günlük kızım
O

O.T.

Premium Üye
6 Ağustos 2026 22:43
Yürüteç çok sakıncalı zaten . O yüzden parmak ucuna basıyordur . Hiç bindirmezseniz bi süre sonra düzelir
.

.....

6 Ağustos 2026 22:52
O.T.
Yürüteç çok sakıncalı zaten . O yüzden parmak ucuna basıyordur . Hiç bindirmezseniz bi süre sonra düzelir
Nasıl ayak durmasını tesvik ederim peki yürütecle az çok basiyodu
.

.....

6 Ağustos 2026 22:52
Ada
bizde aynı sorunu yaşıyoruz 8 ay 11 günlük kızım
Bindirmemek daha doğrusu
C

Cemre T.

6 Ağustos 2026 23:16
Merhaba ben fizyoterapistim yürüteç parmak ucu basma olduğu için hiç kullanılmaması gerek bebeğin yürümesi için gövde kaslarını kullanması lazım misal koltuk kenarında sıralama yapıyor mu kendini tutup çekiyor mu bir yerlere gidip keşfettiği için yürümek istiyor gibi geliyor olabilir size benim bebeğim de 8 aylık ayakkabı giydirin demiş ayakkabının yürüteçte ne gibi bir faydası olur anlam veremedim bence yüz üstü zamanı biraz arttırın
.

.....

6 Ağustos 2026 23:31
Cemre Tolga
Merhaba ben fizyoterapistim yürüteç parmak ucu basma olduğu için hiç kullanılmaması gerek bebeğin yürümesi için gövde kaslarını kullanması lazım misal koltuk kenarında sıralama yapıyor mu kendini tutup çekiyor mu bir yerlere gidip keşfettiği için yürümek istiyor gibi geliyor olabilir size benim bebeğim de 8 aylık ayakkabı giydirin demiş ayakkabının yürüteçte ne gibi bir faydası olur anlam veremedim bence yüz üstü zamanı biraz arttırın
Kendisi koltuğa tutunup kalkamiyor ben tutmazsam bacaklarda can yok gibi gevşiyor neler önerirsiniz
.

.....

6 Ağustos 2026 23:42
Cemre Tolga
Yürüme isteği var ama bacaklar gevşek olduğu için hemen yay gibi oluyor ve ben ellerimle yürütmeye calistigimda üst gövde önde ve parmak ucunda gidiyor yüz üstü oyun oynatuyorum yemekten sonra 1 saat geçse bile yüz üstü birşeyler yaparsa kusuyor gerçekten napicagimi şaşırdım ama yürütece artık bindirmeyecegim aceba hazır değil mi diyorum ayak üstü durdurmam ellerimle koltuk kenarında ona zarar verir mi hemen bukuluyor dizleri çünkü
O

O.T.

Premium Üye
6 Ağustos 2026 23:43
.....
Nasıl ayak durmasını tesvik ederim peki yürütecle az çok basiyodu
Yürüme arkadaşıyla ben bastırmıştım ya da bi sopaya ellerini tutturup yürüteceksiniz o da çok işe yarıyor
.

.....

6 Ağustos 2026 23:44
O.T.
Yürüme arkadaşıyla ben bastırmıştım ya da bi sopaya ellerini tutturup yürüteceksiniz o da çok işe yarıyor
Ayakta duramuyr desteksiz heemen bacaklr dizlerden kırılıyor
O

O.T.

Premium Üye
6 Ağustos 2026 23:46
.....
Ayakta duramuyr desteksiz heemen bacaklr dizlerden kırılıyor
Sanırım yürüteç daha kolayına geldiği için kendine saldığında da çünkü o ilerliyor oturma yeri olduğudnan . Bebek onsuz algılayamıyor olabilir
.

.....

6 Ağustos 2026 23:51
O.T.
Sanırım yürüteç daha kolayına geldiği için kendine saldığında da çünkü o ilerliyor oturma yeri olduğudnan . Bebek onsuz algılayamıyor olabilir
Artık bindirmeyi düşünmüyorum ama ayakta kalması için yurtecin yerini nasıl doldurabilirim gevşek bacakalri nasıl guclendirebilirim
Duygu B. B.

Duygu B. B.

7 Ağustos 2026 00:38
bacaklarını kuvvetlendirmek için karın kaslarını kuvvetlendirmelisin. kusma taşma sızıntı gibiyse sorun yok, fışkırarak kusuyorsa sorun. beslenmeyi az az sık sık yaptığın bir dönemde tummy time çalıştır. dizler yerde, eller ve göğüs yukarıda sanki diz üstünde duruyormuş gibi bir şeyler yaptırmalısın. 2 kırlent koyup deneyebilirsin ya da yüksek yastık falan. Elleriyle bir şeylere uzansın dizleri üstündeyken. Temelde tummy time mantığı ama yere uzanarak değil, başı yukarıda olur kusması daha az olur. Sonra sağa sola uzanma egzersizleri. yatarken de otururken de dene. Emekliyorsa bolca emeklesin. Emeklemiyorss göğsünün olduğu yerden bir havlu geçir yukarıdan sen tut o da eller ve dizler yerde 4 ayak pozisyonunda egzersiz yapsın biraz.
.

.....

7 Ağustos 2026 02:28
Duygu Bayık Biçer
bacaklarını kuvvetlendirmek için karın kaslarını kuvvetlendirmelisin. kusma taşma sızıntı gibiyse sorun yok, fışkırarak kusuyorsa sorun. beslenmeyi az az sık sık yaptığın bir dönemde tummy time çalıştır. dizler yerde, eller ve göğüs yukarıda sanki diz üstünde duruyormuş gibi bir şeyler yaptırmalısın. 2 kırlent koyup deneyebilirsin ya da yüksek yastık falan. Elleriyle bir şeylere uzansın dizleri üstündeyken. Temelde tummy time mantığı ama yere uzanarak değil, başı yukarıda olur kusması daha az olur. Sonra sağa sola uzanma egzersizleri. yatarken de otururken de dene. Emekliyorsa bolca emeklesin. Emeklemiyorss göğsünün olduğu yerden bir havlu geçir yukarıdan sen tut o da eller ve dizler yerde 4 ayak pozisyonunda egzersiz yapsın biraz.
Teşekkür ederim deniycem bunları 
Duygu B. B.

Duygu B. B.

7 Ağustos 2026 03:19
.....
Teşekkür ederim deniycem bunları 
mesajı yazdıktan sonra uyuyakalmışım  bir de ayak tabanları ve topuk arkası baldır kısmı için masaj + egzersiz. parmak ucunda yürümeye bağlı aşil tendonu kısalığı oluşmuş olabilir. Uzun süre yürüteç ya da örümcek kullananlarda oluyor. En doğru bilgiyi fizik tedavi verecektir ama fiziğe gidene kadar evde açma germe egzersizleri ve o bölgeyi uyarıp ısıtacak masajlar yapabilirsiniz. Ayaklarını yere değdirsin, koltuk altından tutun ve adımlama yaptırır gibi ayakları tam yere bassın. Bebeği kaldır indir yapın, ayakları yerden kesilmeden. Yani dizlerinden kırar gibi squat gibi düşün. Ayaklar mümkün mertebe yerle maksimum temas halindeyken. Ellerinizi zemin gibi düşünün ve ayak tabanlarını boşluktayken destekleyin. Hafif itme hareketi yapın o da bacağıyla elinizi itmeye çalışacak. Bu da biraz işe yarar. Ama tabii durum ne seviyede en iyi fizik tedavi belirler. O yüzden mutlaka gidin.
.

.....

7 Ağustos 2026 04:26
Duygu Bayık Biçer
mesajı yazdıktan sonra uyuyakalmışım  bir de ayak tabanları ve topuk arkası baldır kısmı için masaj + egzersiz. parmak ucunda yürümeye bağlı aşil tendonu kısalığı oluşmuş olabilir. Uzun süre yürüteç ya da örümcek kullananlarda oluyor. En doğru bilgiyi fizik tedavi verecektir ama fiziğe gidene kadar evde açma germe egzersizleri ve o bölgeyi uyarıp ısıtacak masajlar yapabilirsiniz. Ayaklarını yere değdirsin, koltuk altından tutun ve adımlama yaptırır gibi ayakları tam yere bassın. Bebeği kaldır indir yapın, ayakları yerden kesilmeden. Yani dizlerinden kırar gibi squat gibi düşün. Ayaklar mümkün mertebe yerle maksimum temas halindeyken. Ellerinizi zemin gibi düşünün ve ayak tabanlarını boşluktayken destekleyin. Hafif itme hareketi yapın o da bacağıyla elinizi itmeye çalışacak. Bu da biraz işe yarar. Ama tabii durum ne seviyede en iyi fizik tedavi belirler. O yüzden mutlaka gidin.
Doktorumuza gidince soyluyecegim fizik tedavi görmeli derse başlarız bilgileriniz için çok teşekkür ederim inşallah anladığım gibi yapabilirim anlatilani bazen görmeden yapmak zor oluyor 
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir