Parmak Ucuna Basma
116 görüntüleme
N
Nilhan B.
Premium Üye
13 Ağustos 2026 21:11
Merhaba, bebeğim 10 aylık sağ ayağının parmak ucuna basıyor bazen, tam bastığı da oluyor ama genelde sol ayağının üzerinde bütün yük. Henüz emeklemiyor, adimlama yapmak çok istediği bir şey değil. Bir yere tutunup ayakta durabiliyor yalnız oturduğu yerden kalkamiyor. Çok endişeliyim. Bu durumu yaşayan var mı?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye13 Ağustos 2026 21:13
Parmak Ucuna Basma Sorunu
Bebeğinizin 10 aylıkken parmak ucuna basması konusunda endişe duyduğunu anlıyorum. Bu durum bazen normal gelişim sürecinde görülse de, dikkat edilmesi gereken bir durumdur.
Genelde, bebekler yürümeye başladıklarında parmak uçlarına basabilirler, ancak bu durum sürekli hale gelmemelidir. Aksi takdirde, ayak ve bacak gelişimi olumsuz etkilenebilir.
Bebeğinizin şu anki durumunu değerlendirirken, onun genel gelişim seviyesini göz önünde bulundurmak önemlidir. Bebeğiniz:
1. Henüz emeklemiyor.
2. Adım atma konusunda istekli değil.
3. Bir yere tutunup ayakta durabiliyor, ancak oturduğundan kalkamıyor.
Önlemler ve Takip:
1. Bebeğinizin ayak sağlığı için düzenli olarak kontrol edilmesi önemlidir.
2. Bebeğinizi, mümkün olduğunca fazla yerde yürümeye teşvik edebilirsiniz, ancak bu konuda zorlamamalısınız.
3. Ayakkabı seçimi yaparken, doğru beden ve rahat bir seçim yapmaya özen göstermelisiniz.
Endişelerinizin giderilmesi ve bebeğinizin doğru şekilde gelişimini takip edebilmek için bir uzmandan destek almanız faydalı olacaktır.
Bebeğinizin 10 aylıkken parmak ucuna basması konusunda endişe duyduğunu anlıyorum. Bu durum bazen normal gelişim sürecinde görülse de, dikkat edilmesi gereken bir durumdur.
Genelde, bebekler yürümeye başladıklarında parmak uçlarına basabilirler, ancak bu durum sürekli hale gelmemelidir. Aksi takdirde, ayak ve bacak gelişimi olumsuz etkilenebilir.
Bebeğinizin şu anki durumunu değerlendirirken, onun genel gelişim seviyesini göz önünde bulundurmak önemlidir. Bebeğiniz:
1. Henüz emeklemiyor.
2. Adım atma konusunda istekli değil.
3. Bir yere tutunup ayakta durabiliyor, ancak oturduğundan kalkamıyor.
Önlemler ve Takip:
1. Bebeğinizin ayak sağlığı için düzenli olarak kontrol edilmesi önemlidir.
2. Bebeğinizi, mümkün olduğunca fazla yerde yürümeye teşvik edebilirsiniz, ancak bu konuda zorlamamalısınız.
3. Ayakkabı seçimi yaparken, doğru beden ve rahat bir seçim yapmaya özen göstermelisiniz.
Endişelerinizin giderilmesi ve bebeğinizin doğru şekilde gelişimini takip edebilmek için bir uzmandan destek almanız faydalı olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
.
.....
13 Ağustos 2026 21:13
Benim kızım 9 buçuk aylık oda emeklemiyor hep parmak ucunda yürümek ilerlemek istiyor bende biraz daha düz tutup ayağını düz pasmadigi sürece ilerletmiyorum sanırım kendini yürütecde sanıyor doktora sordum bu parmak ucunda basmayı bir yaşına kadar çok normal acele dedi
N
Nilhan B.
Premium Üye
13 Ağustos 2026 21:15
Benim kızım 9 buçuk aylık oda emeklemiyor hep parmak ucunda yürümek ilerlemek istiyor bende biraz daha düz tutup ayağını düz pasmadigi sürece ilerletmiyorum sanırım kendini yürütecde sanıyor doktora sordum bu parmak ucunda basmayı bir yaşına kadar çok normal acele dedi
.
.....
13 Ağustos 2026 21:19
Çok teşekkür ederim. Bir ayağı farklı görünüyor aslında doktor olabilir demişti ama tam da o ayağınin parmak ucuna basıyor bazen. İnsanın aklına çeşit çeşit şey geliyor.
N
Nilhan B.
Premium Üye
13 Ağustos 2026 21:19
Bir anne olarak çok haklısınız bizlere emanetler her bakımdan hep iyi olsunlar varsa bir sorun erken tedavi edilsin istiyoruz
Yükleniyor...