Parmak Ucu Yürüme
177 görüntüleme
M
Melike g.
4 Mayıs 2026 18:22
Merhabalar kızım 13 aylık yürüdü şu an 16 aylık bir anda parmak ucu yürümeye başladı sonradan 3-4 gündür falan genelde düz taban yürüyor arada yapıyor. Yemekleri ağzında tutuyor çok iştahsız dişlerimiz 2 tane birden geliyor. Bir gün çok güzel yiyorsa bir gün zorla yediriyorum yut diye diye çok endişeleniyorum duyusal bir problemi mi var acaba yaşayan oldumu bu durumları. 15 tane falan kelimesi var komutların hepsini yapar nerdeyse anne baba tanır ismine tepki göz kontağı falan var. Bu iki durum beni endişelendiriyor bilgili biri fikir verebilir mi acaba
Ö
Özge Ü.
4 Mayıs 2026 19:56
Merhaba, benim bebeğim 23 aylık. 18 ay kontrolünde sormuştum doktora parmak ucu yürüyor normal mi diye.. arada bir yapıyorsa normal demişti. Hala da ara ara yürüyor. Dediğiniz gibi gelişimi normal, algıları açık. Her söyleneni anlıyor.
Yemek konusuna gelirsek.. hiç endişelenmeyin. Siz yedirmeye çalıştıkça ters tepebilir. Bebeğimin öğlen yemek yiyip akşam zorla çorba içirip yatırdığım ya da akşam yemeği yemeden yatırdığım zamanlar oldu. Sonraki gün normal yedi. Başka bir gün çok yedi. Diş çok etkiliyor. Benim bebeğimi uyku durumu da çok etkiliyor. Eğer uykusu varsa yemek istemiyor. İştahsız olduğu günler kalorisi yüksek beslemeye çalışın naçizane tavsiyem.. sağlıkla büyüsün bebişiniz🌸
Yemek konusuna gelirsek.. hiç endişelenmeyin. Siz yedirmeye çalıştıkça ters tepebilir. Bebeğimin öğlen yemek yiyip akşam zorla çorba içirip yatırdığım ya da akşam yemeği yemeden yatırdığım zamanlar oldu. Sonraki gün normal yedi. Başka bir gün çok yedi. Diş çok etkiliyor. Benim bebeğimi uyku durumu da çok etkiliyor. Eğer uykusu varsa yemek istemiyor. İştahsız olduğu günler kalorisi yüksek beslemeye çalışın naçizane tavsiyem.. sağlıkla büyüsün bebişiniz🌸
Yükleniyor...