Parmak Ucu Yürüme
171 görüntüleme
A
Aslı T.
17 Ocak 2026 17:15
16 aylık erkek bebeğim , 12. Ayında yürümeye başladı . İki ayağı da normal basıyordu . Son 2 aydır parmak ucu yürüyor . Bazen bakıyorum bir iki adım normal basıyor sonra tekrarparmak ucuna dönüyor .doktora danıştık büyümeye bağlı olabilir dedi . Ama iki aydır düzelmedi . Ne yapabilirim ?
A
Aslı T.
17 Ocak 2026 19:34
Çocuk doktoruna gittim , eğer bu hafta da geçmezse ortopediye götüreceğim
Ç
Çiğdem
17 Ocak 2026 20:16
Bi beyin cerrahye gösterin. Ergoterapistle de görüşülebilir.
H
Hasret ..
7 Şubat 2026 01:17
Merhaba Aslı hanım bebeğinizin parmak ucunda yürümesi düzeldi mi acaba?
A
Aslı T.
7 Şubat 2026 20:42
Merhaba Aslı hanım bebeğinizin parmak ucunda yürümesi düzeldi mi acaba?
H
Hasret ..
12 Şubat 2026 14:21
Bazen normal bazen parmak ucu yürümesi oluyor . Geri geri düz basıyor , evde de bazen düz basıyor . Hızı gitmek istediğinde parmak uç yapıyor gibi gözlemledim ama iki hafta sonra ortopedi kontrolü var
D
Damla Z.
19 Şubat 2026 17:08
Bazen normal bazen parmak ucu yürümesi oluyor . Geri geri düz basıyor , evde de bazen düz basıyor . Hızı gitmek istediğinde parmak uç yapıyor gibi gözlemledim ama iki hafta sonra ortopedi kontrolü var
E
Elvan
20 Şubat 2026 00:51
Uyardığınızda düzgün basıyırsa hiçbir problem yoktur muhtemelen çocukların çoğu bunu yapar ama uyardığınız halde düzelmiyorsa düzeltemiyorsa nörolojik açıdan değerlendirilir .Anladığım kadarıyla da öyle istediği için öyle basıyır.sürekli şekilde uyarmanız tavsiye ederim yoksa arka bacak kaslarımda kısalmalar oluşur
Yükleniyor...