Parmak Ucu Yürüme
76 görüntüleme
M
M. K.
21 Temmuz 2025 11:51
Bebeğim 1 yaşına girdi sürünme olmadı yavaş yavaş canı istese sürünüyor. Ayağı kaldırıp bıraktığımızda desteksiz yürüyor fakat parmak ucu gidiyor tam basmadığı için yürümüyor ne yapmalıyım
Fatma U.
Uzman Psikolog
21 Temmuz 2025 12:26
Bebekler 1 yaşına geldiğinde sürünmeden yürüme isteği göstermesi, ayaklarını kaldırıp desteksiz adım atması ancak parmak ucunda durması sizi düşündürmüş. Bir yaşına giren bebeklerin emeklemeden yürüme denemeleri normaldir, her bebek kendi hızında ilerler. Parmak ucunda yürüme eğilimi, denge arayışı veya kasların gelişim hızıyla ilgili olabilir. Desteksiz adımlar atması ise kas gücünün ve dengesinin geliştiğini gösterir. Bu durumda, endişelenmeden onu desteklemeye devam etmek en iyisidir. Çocuğunuzu bolca yürümeye teşvik eden oyunlar oynayarak ve güvenli bir ortam sağlayarak motor gelişimine katkıda bulunabilirsiniz. Ancak parmak ucu yürüme sürekli hale gelirse veya başka gelişimsel endişeleriniz olursa, bir çocuk doktoru veya fizyoterapistle görüşmek iç rahatlatıcı olacaktır.
M
M. K.
21 Temmuz 2025 12:45
Teşekkür ederim Fatma hanım ♥️

Fadime Ö.
21 Temmuz 2025 15:48
Merhaba kızım 11 aylık ağustosta 1 yaşına giricek. Destekli şekilde yürüyor parmak ucuyla yürüyor normal die düşünüyorum ama çevreden farklı yorumlar oluyor . Kaçınca aya kadar normal veya doktora mı gitmeliyiz . Doktora gidince de çok ağlıyor bu aralar fazla gittik yıprandı onu daha fazla yormak ta istemiyorum.
M
M. K.
21 Temmuz 2025 22:26
Bence yürüteçin zararlarını görebiliyor da olabiliriz eğer kullandıysanız siz de ben de biraz bekleyeceğim ilerleme olmazsa doktora götüreceğim
S
Selvi E. ..
25 Temmuz 2025 13:42
Bebeğim 18 aylık parmak ucunda yürüyor napmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz
H
Hande A.
26 Temmuz 2025 12:05
Benim oğlum da 16 aylık parmak ucunda yürüme var her zaman değil ama gün içinde oluyor
M
M. K.
26 Temmuz 2025 15:02
Hızlı ve dengeli gitmek için yapıyorlar sanki