Parmak Emme Sorunu

71 görüntüleme
M

Merve Y.

6 Ağustos 2025 09:10
3 aylık kızım baş parmağını emiyor. Engellediğim zaman sinirleniyor. Emzik, biberon vs vermiyorum. Sadece anne sütü ile besleniyor. Parmak emme alışkanlığını bırakması için emzik vermeli miyim?
S

Sümeyye K. ..

6 Ağustos 2025 09:14
Bence karışmamalısınız müdahale etmeyin bi süre sonra kendileri bırakıyor zaten benim oğlum da emiyordu ara ara hala emer 7 aylık bu arada emzik de kullanıyor hiç karışmadım eskisi kadar da almıyor parmağını tabi yine de siz bilirsiniz
E

Elif B.

6 Ağustos 2025 09:14
Benim oğlum da öyleydi bırakır diye düşündüm ama bırakmadı. Şuan 6 aylık 1 aydır emzik veriyorum eskisi kadar emmiyor
İ

İdilcan N. G. ..

6 Ağustos 2025 09:15
Benim oğlumda 3 aylık bütün parmaklarını neredeyse ağzına geçiriyor bunun çok doğal bir durum olduğunu kesinlikle engelenmemesi gerektiğini söyledi doktorum
E

Elif B.

6 Ağustos 2025 09:16
Arkadaşımın kızı 3 yasında o da öyle bebekken alışkanlık etmiş. Bu yasında bile emiyor parmağını. Bazı Bebeklerde alışkanlık oluyor bence emzik kullanmalısınız işe yarayacak
Nazlı G. B.

Nazlı G. B.

Diş Hekimi

6 Ağustos 2025 09:26
Bebeklerin oral döneminde herşeyi ağzına götürmesi ve öyle tanıması çok normal. Aynı zamanda elini emerek emme refleksi ile rahatlıyor, bu engellenmemesi gereken bir durum. Lütfen müdahale etmeyin, elini çekmeyin. Daha önünüzde diş çıkarma süreci var, daha da fazla salya ve ağıza götürme olacak 😅 bunlar normal ve fizyolojik süreçler. Keşfetmesine müsade edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir