Parkta İtme ve Sıkma Sorunu

240 görüntüleme
G

Gizem C.

Premium Üye
27 Temmuz 2026 18:53
20 aylık oğlum kaydırak merdivenlerinden inip çıkmayı seviyor. Ve asla paylaşmak istemiyor. Başka bir çocuk kaydırağa yöneldiği an koşarak gidip merdivenleri kapatıyor, merdivene oturuyor ve geçmelerine izin vermiyor. Eğer ki merdivende yanında geçmek isteyen çocuklar olursa itiyor ya da ellerinden sıkıyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum😔 Herşeyi denedim ama her seferinde aynı sorun.
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
27 Temmuz 2026 18:54
Çocuğunuzun Davranışını Anlamak

Çocuğunuzun kaydırak merdivenlerinden inip çıkmayı sevmesi ve paylaşmak istememesi normal bir davranıştır. 20 aylık çocuklar, özellikle oyun alanlarında, sahiplik duygusu ve kontrol hissi yaşamak isterler. Ancak itme ve sıkma gibi davranışlar, diğer çocuklar için zararlı ve endişe verici olabilir.

Sorunu Çözmek İçin Adımlar

1. Sakin ve Sabırlı Olun: Çocuğunuzun davranışını gördüğünüzde, sakin ve sabırlı olun. Çocuğunuzu korkutmadan veya cezalandırmadan, ona durumu açıklayın.
2. Paylaşma ve Sıra Bekleme Öğretin: Çocuğunuza paylaşma ve sıra bekleme becerilerini öğretin. Ona, "Oyun sırası beklemek önemlidir" ve "Başka çocuklar da oynamak istiyor" gibi şeyler söyleyin.
3. İtme ve Sıkma Davranışını Engellemek: Çocuğunuzun itme ve sıkma davranışını engellemek için, ona "Elini koyma" veya "İtme" gibi komutlar verin. Ayrıca, diğer çocukları itmekten alıkoymak için, onu dikkatini başka yöne çekin.
4. Alternatif Oyunlar Sunun: Çocuğunuza alternatif oyunlar sunun, böylece kaydırak merdivenlerine bağımlı kalmaz. Örneğin, top oynama, çizgi çekme veya kum oynama gibi oyunlar sunabilirsiniz.

Çocuğunuzla İletişim Kurmak

Çocuğunuzla iletişim kurarken, ona hissettiklerinizi ve beklentilerinizi açıklayın. Ona, "Seninle oyun oynamak istiyorum, ama senin de başkalarıyla paylaşman gerekiyor" gibi şeyler söyleyin. Ayrıca, çocuğunuzun hislerini dinleyin ve ona empati gösterin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Elif A.

27 Temmuz 2026 20:23
Evde sıralı oyunlar oynayın bu fayda sağlamıştı bizde başkasının Canınızı yakma durumunda onu parktan çıkaracağınızı güzelce anlatın ve yaptığı an parktan çıkarın baya ağlayacak sakın geri adım atmayın yoksa başkasını zarar vermenin boyutu giderek artıyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir