Parçalı Gıda

217 görüntüleme
M

Merve T.

14 Mayıs 2026 14:17
Bebeğim 8 buçuk aylık oldu. Altıncı ve yedinci ayda püre kıvamında pürüzsüz gıdala ile besledim hep iki üç haftadır da pütürlü gıda deniyorum kıyma vb şeyleri sebzeleri çok ezmeden biraz parçalı veriyorum bazen istmese de bazen yiyor. Kendi başına da yemeye teşvik etmeye çalışıyorum. Dün muzu ısırarak kendisi yemeyi denedi her hangi bir sorun olmadı bugün de ben pankek ve muzu küçük küçük parçayıp verdim ve yedi. Sorum şu BU BÜYÜKLÜKTEKİ GIDALARI YİYEBİLİR Mİ AYINA UYGUN MU FAZLA ÇİĞNEMEDEN YUTUYOR SORUN OLUR MU

ilk çocuğum olduğu için biraz korkularım var
Hatice C. .

Hatice C. ..

14 Mayıs 2026 14:46
Püreden pütürlüye geçmeniz iyi ama yinede büyük parçalar kısmında dikkatli olun çiğneme kabileyetleri henüz tam oluşmadığı için direkt yutma yapıyolar sizin kontrolünüzde olsun muzda olsa bütünce yutmasına izin vermeyin
M

Merve T.

14 Mayıs 2026 14:47
Hatice Celik
Püreden pütürlüye geçmeniz iyi ama yinede büyük parçalar kısmında dikkatli olun çiğneme kabileyetleri henüz tam oluşmadığı için direkt yutma yapıyolar sizin kontrolünüzde olsun muzda olsa bütünce yutmasına izin vermeyin
teşekkür ederim yanıtınız için
Hatice C. .

Hatice C. ..

14 Mayıs 2026 14:48
Merve Tan
teşekkür ederim yanıtınız için
Rica ederim ♥️
M

Melda E.

14 Mayıs 2026 14:56
Benim bebeğim de 7,5 aylık yiyeceklerini çatalla ezerek veriyorum, gördüğüm kadarıyla bu ayda bebeklere pankek, mücver tarzı şeyler veriliyor ama ben çiğneyip yutamaz diye korkuyorum. Erken mi yoksa bu tarz yiyecekleri çok yumuşak mı yapmamız lazım?
M

Merve T.

14 Mayıs 2026 14:57
Melda Erol
Benim bebeğim de 7,5 aylık yiyeceklerini çatalla ezerek veriyorum, gördüğüm kadarıyla bu ayda bebeklere pankek, mücver tarzı şeyler veriliyor ama ben çiğneyip yutamaz diye korkuyorum. Erken mi yoksa bu tarz yiyecekleri çok yumuşak mı yapmamız lazım?
Evet bende gördüm herkes 7. Ayda vermeye falan başlamış acaba ben geç mi kaldım ya da erken mi bilemedim boğazına takılır diye de çok korkuyorum
O

Ozlem

14 Mayıs 2026 15:01
Merhaba ben ezilme kıvamındaki çoğu şeyi verdim büyüklüğüne dikkat ederek ya küçük küçük önüne parçaladım ya da tutabilceği şekilde ince uzun şekilde verdim pirzola da aynı şekilde verdim eline öyle yiyebiliyor bir sorun yaşamadım tabiki gözetimim altında
M

Merve T.

14 Mayıs 2026 15:03
Ozlem
Merhaba ben ezilme kıvamındaki çoğu şeyi verdim büyüklüğüne dikkat ederek ya küçük küçük önüne parçaladım ya da tutabilceği şekilde ince uzun şekilde verdim pirzola da aynı şekilde verdim eline öyle yiyebiliyor bir sorun yaşamadım tabiki gözetimim altında
Teşekkür ederim içim rahatladı
M

Melda E.

14 Mayıs 2026 15:14
Sizin ayınız bence geç değil kendiniz ufak ufak parçalara bölüp deneyim bakalım ilk başta eminim öğürür falan ama alışır diye düşünüyorum
M

Melda E.

14 Mayıs 2026 15:15
Ozlem
Merhaba. Pankek tarzı yiyecekleri nasıl yaptınız yumuşak mıydı kıvamı?
S

Sinem K.

14 Mayıs 2026 15:27
Merhabalar Merve Hanım, öncelikle geç kalmamışsınız aslında tam zamanı pütürlü gıdaların. Pankek, mücver, kıyma, makarna gibi şeyleri çok yumuşak kıvamda yapıp biraz daha küçük parçalara ayırabilirsiniz. Çiğneme kasları zamanla gelişir. Zaman geçtikte parçaları büyütebilirsiniz. Öğürmesi gayet normal yanında sıvı vererek kolaylaştırabilirsiniz. Bebeğinize ve size sağlıklı günler dilerim 
Göktenur B.

Göktenur B.

14 Mayıs 2026 16:02
Melda Erol
Bende sizin gibiydim çok korkuyordum bu tarz şeyleri verirken 9. Ayda bunu çözdük ama özellikle şunu farkettim çiğneme hareketi yapıyordu oğlum bende yemek yerken ona sürekli çiğnendiğimi gösteriyordum şuan tam anlamıyla degil ama pankek kek makarna bunları yiyor ama dilinin üstüne koymuyorum yana doğru iki damak arasına koyuyorum çiğnesin diye
O

Ozlem

14 Mayıs 2026 21:45
Melda Erol
Merhaba. Pankek tarzı yiyecekleri nasıl yaptınız yumuşak mıydı kıvamı?
Yumuşaktı ama dediğim gibi ben et balık tavuk gibi şeyleride verdim
B

Begüm T. K.

15 Mayıs 2026 23:39
Elinizle ezdiğinizde dağılan her türlü gıdayı rahatlıkla verebilirsiniz kendiniz parçalara bölüp önüne koyun o elleriyle alıp yesin bazen fazla kaçırıyorlar öğürüyor kızarıyor bozarıyor ses çıkarıyorsa sorun yok zaten öğürme refleksleri çok güçlü
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir