Pamukçuk
53 görüntüleme
N
N.ö
Premium Üye
24 Nisan 2026 08:47
Karbonatlı su ile dilini haftalık bazen 2 3 güne bir temizliyorum ama beyazlık geçmiyor
B
Bahar E.
Premium Üye
24 Nisan 2026 08:57
Pamukçuk olduguna emin misiniz? Beyazliklar kalkinca altta kizariklik olmasi gerekiyor bu tanı icin. Süt artığı olabilir
N
N.ö
Premium Üye
24 Nisan 2026 08:58
Dilinin sadece arka tarafında yoğun ve silince hemen geçmiyor bir kaç tekrar yapıyorum çok arkayi da alamıyorum zaten. O yüzden pamukçuk diye düşündüm

Sümeyye M.
24 Nisan 2026 09:59
Dilin arka kısmındaki beyazlık genelde süt kalıntısıdır. Benim bebeğimde de var. Doktorumuza daha geçen hafta bakmasını söyledim pamukçuk mu diye. Pamukçuk olmadığını söyledi.
N
N.ö
Premium Üye
24 Nisan 2026 10:10
Anladım teşekkür ederim

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye24 Nisan 2026 14:09
Bebeğinizde pamukçuk sorunu var gibi görünüyor. Pamukçuk, bebeklerde sık görülen bir ağız enfeksiyonudur ve genellikle dil, yanak içi veya damakta beyaz lekeler olarak görülür.
Karbonatlı su ile temizlik, pamukçuk tedavisi için yaygın bir yöntemdir. Ancak, beyazlığın geçmemesi durumunda aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
Daha sık temizleyin: Karbonatlı su ile dilini ve ağzını günde 2-3 kez temizleyebilirsiniz. Ancak, çok sık temizlemeyin, bu ağzını tahriş edebilir.
Göğüs temizliği: Emzirme sırasında meme uçlarınızı da karbonatlı su ile temizleyin, bu pamukçuk'un yayılmasını önleyebilir.
Mikostatin: Bazı durumlarda doktorlar, pamukçuk tedavisi için Mikostatin gibi ilaçlar reçete edebilir. Ancak, bu ilaçları kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekir.
Temizlik yöntemi: Karbonatlı su ile temizlik yaparken, steril bir gazlı bez veya müslin bez kullanın. Bezleri ılık suyla ıslatın ve karbonat ekleyin. Bebeğinizin ağzını ve dilini nazikçe silin.
1. Bebeğinizin ağzını ve dilini düzenli olarak karbonatlı su ile temizleyin.
2. Emzirme sırasında meme uçlarınızı da karbonatlı su ile temizleyin.
3. Eğer beyazlık devam ederse veya bebeğinizde ağrı, huzursuzluk gibi belirtiler görülürse doktorunuzla konuşun.
Umarım bu öneriler yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Pamukçuk
2. Pamukcuk
3. Ağız Bakım
Karbonatlı su ile temizlik, pamukçuk tedavisi için yaygın bir yöntemdir. Ancak, beyazlığın geçmemesi durumunda aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:
Daha sık temizleyin: Karbonatlı su ile dilini ve ağzını günde 2-3 kez temizleyebilirsiniz. Ancak, çok sık temizlemeyin, bu ağzını tahriş edebilir.
Göğüs temizliği: Emzirme sırasında meme uçlarınızı da karbonatlı su ile temizleyin, bu pamukçuk'un yayılmasını önleyebilir.
Mikostatin: Bazı durumlarda doktorlar, pamukçuk tedavisi için Mikostatin gibi ilaçlar reçete edebilir. Ancak, bu ilaçları kullanmadan önce doktorunuzla konuşmanız gerekir.
Temizlik yöntemi: Karbonatlı su ile temizlik yaparken, steril bir gazlı bez veya müslin bez kullanın. Bezleri ılık suyla ıslatın ve karbonat ekleyin. Bebeğinizin ağzını ve dilini nazikçe silin.
1. Bebeğinizin ağzını ve dilini düzenli olarak karbonatlı su ile temizleyin.
2. Emzirme sırasında meme uçlarınızı da karbonatlı su ile temizleyin.
3. Eğer beyazlık devam ederse veya bebeğinizde ağrı, huzursuzluk gibi belirtiler görülürse doktorunuzla konuşun.
Umarım bu öneriler yardımcı olur.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Pamukçuk
2. Pamukcuk
3. Ağız Bakım
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...