Özel Aşılar
112 görüntüleme
D
Deniz K.
11 Mart 2026 14:05
Bebeğim 3 aylık oldu özel aşıların vakti geldi menejit ve rota aşısı yaptırmakda çok kararsızım günümüz haberleri de etkiliyor yaptır diyen var yaptırma diyen ne yapcam
G
Gözde Ö. K.
11 Mart 2026 14:12
Kesinlikle yaptırmalısınız. İkiside bebeğin sağlığını son derece etkileyen önemli hastalıklar. Benim bebeğim 4 aylık. [2.ay](2.ay) rota [3.ay](3.ay) Menenjit aşılarını oldu. Bu ay rota [2.doz](2.doz) var.
D
Deniz K.
11 Mart 2026 14:13
Şimdi 2 bitti 3. Aya girdik geç kalmadım yapılır demi
G
Gözde Ö. K.
11 Mart 2026 15:41
Tabi tabi normalde rota [3.ay](3.ay) da oluyor ben belki menenjitle ağır olur diye öyle yaptırdım tabi doktor takibiyle. Doktorunuz size takvim olarak belirtir
Ş
Şaziye
11 Mart 2026 18:56
Üçüncü ve beşinci ay sonunda rota aşısı yaptıracağım. Beşinci, yedinci, 13. ayın sonunda bexsero ve nimenrix aşılarını birlikte yaptıracağım. Doktorumla böyle takvimi oluşturduk. Aile hekimim de ağır aşılar olduğunu söylemedi bu aşıların.
D
Deniz K.
11 Mart 2026 18:57
Bu olası gündem haberleri yüzünden aşılara tereddütlü bakıyorum
Ş
Şaziye
11 Mart 2026 18:59
Eğer rota aşısı yaptırmazsanız eğer rota virüsü bulaşırsa çocuğa sanırım iki hafta hastanede yatıyorsunuz. Fakat aşı yaptırdıysanız yatmamıza gerek kalmıyor. Menenjit de aynı şekilde bulaşırsa %40 mıydı hasar bırakıyor beyinde benim yakınlarım da var öyle kişiler. Aşılar tam koruma sağlamak için değil hastalık bulaştığı zaman en hafif ne kadar atlatabilirsek o kadar iyi diye yaptırıyoruz. Yani aşı yaptırdık diye tam koruma sağlayacak anlamına gelmiyor