Özel Aşılar
109 görüntüleme
S
Sueda C.
5 Şubat 2026 17:06
Rotavirus aşısı olarak hangi marka tercih edilmeli? Biri iki doz biri üç doz galiba.
A
Arzu.G
5 Şubat 2026 17:10
İsmini hatırlamıyorum 2doz olanı yaptırdık

Afranur K.
5 Şubat 2026 17:19
Doktorunuz kendi seçiyor genelde, hepsinin kendi sistemine göre tercihi var. Bizimkisi rotariksi tercih etti rotateq yerine mesela.
Ve menenjit aşısı ile aynı zamanda yaptı.
Doktorların aşı takvimine göre sistemi değişiyor, 2. Ayda yapanlar var, 3. Ayda bizimki gibi menenjitle yapan var.
Ama bildiğim en önemli şey 105 günü geçirme dedi bana rotarix için. Rotateq in zamanı da 90 gündü diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyor olabilirim.
Ve menenjit aşısı ile aynı zamanda yaptı.
Doktorların aşı takvimine göre sistemi değişiyor, 2. Ayda yapanlar var, 3. Ayda bizimki gibi menenjitle yapan var.
Ama bildiğim en önemli şey 105 günü geçirme dedi bana rotarix için. Rotateq in zamanı da 90 gündü diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyor olabilirim.
S
Sueda C.
5 Şubat 2026 17:21
Peki menenjiti 3 doz mu yaptirdiniz 5 doz mu

Afranur K.
5 Şubat 2026 17:25
3 beksero
3 nimenriks
Aynı dönemde yapmıyor hekimim ama, bazı doktorlar iki aşıyı aynı anda vuruyor. Bizde 3-5 -13 de beksero. // 7-9-15 de de nimenriks vurulacak.
3 nimenriks
Aynı dönemde yapmıyor hekimim ama, bazı doktorlar iki aşıyı aynı anda vuruyor. Bizde 3-5 -13 de beksero. // 7-9-15 de de nimenriks vurulacak.