Oyun Terapisi
35 görüntüleme

Esra E. ..
Psikolojik Danışman ve Aile Danışmanı
13 Ağustos 2025 10:22
Oyun terapisi uygulayan bir terapist olarak, bu konuda bana çok fazla soru geliyor. Pek çok annenin “Tam olarak nedir, nasıl yapılır?” gibi merakları olduğunu fark ettim. Bu nedenle, aklınızdaki soru işaretlerini gidermek için bu paylaşımı hazırladım. 💛
Oyun Terapisi Nedir? Nasıl Uygulanır? 🎈
Oyun, çocuğun dili; oyuncaklar ise kelimeleridir.
Oyun terapisi, çocukların duygularını, düşüncelerini ve yaşadıkları zorlukları oyun yoluyla ifade etmelerine yardımcı olan özel bir terapi yöntemidir.
📌 Hangi yaş aralığına uygulanır?
Genellikle 3-12 yaş arası çocuklar için uygundur. Daha küçük çocuklarda (2 yaş civarı) da, gelişim düzeyine uygun şekilde uyarlanarak yapılabilir.
📌 Nasıl işler?
Terapi sırasında çocuk, güvenli bir ortamda, seçtiği oyuncaklar ve oyunlarla kendini anlatır. Terapist ise çocuğu yargılamadan, yönlendirmeden, onu anlamaya ve duygularını işlemeye odaklanır.
📌 Hangi durumlarda tercih edilir?
• Kaygı, öfke, kardeş kıskançlığı
• Travma, kayıp, taşınma gibi değişimler
• Sosyal beceri ve özgüven gelişimi
Unutmayın, oyun sadece eğlence değil; çocuğun dünyayı anlama ve iyileşme yoludur. 💛
Oyun Terapisi Nedir? Nasıl Uygulanır? 🎈
Oyun, çocuğun dili; oyuncaklar ise kelimeleridir.
Oyun terapisi, çocukların duygularını, düşüncelerini ve yaşadıkları zorlukları oyun yoluyla ifade etmelerine yardımcı olan özel bir terapi yöntemidir.
📌 Hangi yaş aralığına uygulanır?
Genellikle 3-12 yaş arası çocuklar için uygundur. Daha küçük çocuklarda (2 yaş civarı) da, gelişim düzeyine uygun şekilde uyarlanarak yapılabilir.
📌 Nasıl işler?
Terapi sırasında çocuk, güvenli bir ortamda, seçtiği oyuncaklar ve oyunlarla kendini anlatır. Terapist ise çocuğu yargılamadan, yönlendirmeden, onu anlamaya ve duygularını işlemeye odaklanır.
📌 Hangi durumlarda tercih edilir?
• Kaygı, öfke, kardeş kıskançlığı
• Travma, kayıp, taşınma gibi değişimler
• Sosyal beceri ve özgüven gelişimi
Unutmayın, oyun sadece eğlence değil; çocuğun dünyayı anlama ve iyileşme yoludur. 💛

Esra D.
13 Ağustos 2025 11:29
Merhaba kızım 21 aylık tırnak yemeye başladı, arayışa girdik oyun terapisi için ama sorduğumuz herkes henüz erken olmaz dedi.