Oyun oynarken sinirlenme
149 görüntüleme
Z
Zümrüt A.
30 Mayıs 2025 17:09
Oğlum 22 aylık oyun oynarken veyahut bir şey yapmaya çalışırken yapamayınca öyle sinirleniyor ki çığlık çığlığa krize girmiş gibi bağırıyor mesela kule dizerken eğer dizemezse ya da eline oyuncak vs. Topluyor eğer elinden düşerse ya da alamazsa çok sinirleniyor ağlıyor
Ö
Özüm B. D. ..
4 Haziran 2025 08:18
Merhbalar oğlum neredeyse 19 aylık benzer durumu bizde yaşıyoruz oyun oynarken sürekli takip ediyorum bazen sinirden oyuncaklarıda fırlatıyor o zaman direk yanına oturup hemen kızmana gerek yok yardım etmemi ister misin sen aslında bunu yapıyorsun bu legoyu ters tutmuşsun bak ondan olmamış gibi cesaretlendirip ufak destekle tekrar yapmasını sağlıyorum. Son dönemlerde faydası olmaya başladı hala arada sinirleniyor ama arada da oyuncağı bana getirip yardım istiyor. Zamanla sinirlenmesi daha da az olur diye düşünüyorum. Fayda sağlar mı bilmiyorum ama ben süreci böyle yönetmeye çalışıyorum.

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
5 Haziran 2025 08:19
Sinirlenme genellikle bu yaş döneminde ne demek istediğinin anlaşılmaması veya onun kararlarına saygı duyulmaması nedeniyle oluşur. Özüm hanımın da bahsettiği şekilde süreci yönetmek oldukça doğru. Burada sanırım ana. Sinirlenmeden sabırlı kalmak ve kendi içerisinde tutarlı olmak. Konu hakkında ayrıntılı YouTube videolarım var merak ederseniz o videolarda size yol gösterebilir…