Oturma

196 görüntüleme
L

Leyla.ekin

22 Şubat 2026 01:02
Bebeğim 4 aylık ve mama sandayesinde 3 4 dk hiç destek almadan oturabiliyor doktorumuz destekli istediğiniz kadar oturtabilirsiniz demişti 2 hafta once. ama oturmaya hevesli diye 3 4 gundur yastıkla cevreleyip oturtuyodum dun ve bugun mama sandalyesinde deneyeyim dedim duruyo ama omurgasına zarar verir mi erken mi.? (Basını dık tutuyor) bizim doktor daha once onden yaptıgı seyleri soylediğimde olumlu bir gelişmenin kötüsü olmaz gibi bir cumle kurmustu ama omurgasına zarar verir miyiz diye korkuyorum
H

Hayriye Y.

22 Şubat 2026 02:02
Bebeğinizin ellerinden tuttup kaldırdığınızda başını geri gitmeden dik kalkabiliyorsa oturablir durumdadr
İlsu O. K.

İlsu O. K.

22 Şubat 2026 02:58
Leyla Hanım Merhaba: her bebeğin gelişimi kendine özeldir. Oturma sürecide böyle bebeğiniz başını tutabiliyorsa ve doktorunuz oturttun dediyse gün içinde kısa süreli sık sık destekli oturtabilirsiniz. Önce canlı destekle yani kucağınızda, dizinizde gibi sonra cansız destekle yastıklar,minder, koltuk,yer vs en son mama sandalyesi deniliyor. Ama elbette uygulamada anneler farklı yapıyor olabilir ona birşey diyemem.

4-6 ay arası canlı ve cansız destekle oturma 6.ayla ek gıda ile birlikte mama sandalyesi geçiş ve desteksiz oturma (9.aya kadar oturma becerisi kazanma devam ediyor)

Oturma süreci başladı diye yüzüstü zamanı yerde geçirilecek zamanı bırakmayıp devam ettirmek gerekiyor ki karın kasları yerde gelişsin oturma için ❤
İlsu O. K.

İlsu O. K.

22 Şubat 2026 03:00
Pediatrik Fizyoterspist Doç. Dr. FatihTekin'in instagram motor becerileri için egzersiz videoları var bakabilirsiniz. Oturma zamanı ve oturma pozisyonu ile ilgili videosu

https://www.instagram.com/reel/DL2uik7IBof/?igsh=MTM5aWIzemxrb2Z2Nw==
L

Leyla.ekin

22 Şubat 2026 08:48
@İlsu Olcahan Kantarcılar @Hayriye Yılmaz tesekkür ederim 1 aydır destekli oturuyor zaten ama doğumdan sonraki gun doktor baktıgında bile sasırmıstı basını dık tutmaya calısıyor diye ve suan basını dık tutuyor cıddı cıddı ama cok mu erken diye dusunmeden edemiyorum cunku ben kendim yaptırmaya calısıp acele ettirmiyorum kendisi ısrarla kendini kaldırmaya calıstıgı için denedim 2 gundur kısa kısa oturtuyorum sandalyeye ama annelik işte erken mi diye de dusunmeden edemiyorum attıgınız linke de bakayım hemen cok tesekkür ederim ikisinize de Allah razı olsun
H

Hayriye Y.

22 Şubat 2026 09:03

Leyla.ekin

@İlsu Olcahan Kantarcılar @Hayriye Yılmaz tesekkür ederim 1 aydır destekli oturuyor zaten ama doğumdan sonraki gun doktor baktıgında bile sasırmıstı basını dık tutmaya calısıyor diye ve suan basını dık tutuyor cıddı cıddı ama cok mu erken diye dusunmeden edemiyorum cunku ben kendim yaptırmaya calısıp acele ettirmiyorum kendisi ısrarla kendini kaldırmaya calıstıgı için denedim 2 gundur kısa kısa oturtuyorum sandalyeye ama annelik işte erken mi diye de dusunmeden edemiyorum attıgınız linke de bakayım hemen cok tesekkür ederim ikisinize de Allah razı olsun

Rica ederim.Evet hevesli oluyorlar bnde ek gıda için alışsın diye destekli oturttm birz Doktorm [5.ayda](5.ayda) tadımlra başlattı bnde sizin gibi korkuyordm zarar verr miyim beline diye Çok şükür bir sorn olmuyor max zaten 2-3 dakika duruyordu tadımlarda çok oturtmuyordm Sonra off ya oturma süresini arttırdm.
L

Leyla.ekin

22 Şubat 2026 09:19
Çok tesekkür ederim içim rahatladı Hayriye hanım..video da baya iyiydi dr beyi takip edecegoö saolun İlsu hanım
İlsu O. K.

İlsu O. K.

22 Şubat 2026 12:42

Leyla.ekin

Çok tesekkür ederim içim rahatladı Hayriye hanım..video da baya iyiydi dr beyi takip edecegoö saolun İlsu hanım

Oğlum erken doğdu yoğunbakımda yattı ben orada yeni doğmuş bebeğin süründüğünü, döndüğünü, kafasını tuttuğunu gördüm :) bebekler gerçekten inanılmaz bir yapıya sahipler endişe etmeyin omurgalarıda esnek yapıda bizler özellikle bir harekete zorlamadıkça sorun olmaz.
L

Leyla.ekin

24 Şubat 2026 11:34
@İlsu Olcahan Kantarcılar Rabbim hastalıklardan nazardan kazadan korusun inşallah..size de cok gecmiş olsın Rabbim güç ve sabır vermiş şükütler olsun atlatmışsınız anladıgım kadayla
İlsu O. K.

İlsu O. K.

25 Şubat 2026 02:05

Leyla.ekin

@İlsu Olcahan Kantarcılar Rabbim hastalıklardan nazardan kazadan korusun inşallah..size de cok gecmiş olsın Rabbim güç ve sabır vermiş şükütler olsun atlatmışsınız anladıgım kadayla

Amin, tüm evlatlarımızı korusun. Teşekkür ederim duanıza..Şükür şimdi 11 aylık olduk. Zaman hızlı geçiyor 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir