Oto Koltuğu Sevmiyor
156 görüntüleme
M
Müge S.
7 Aralık 2025 15:36
8,5 aylık bir kızım var ve bir süredir oto koltuğuna oturmayı reddediyor. Oturttuğumuz anda bağırarak ağlamaya başlıyor, kendini öne doğru kaydırıyor ve bazen kemerleri takmak bile çok zor oluyor.
Kucağıma alıyorum sakinleşiyor. Ama seyahat esnasında uzun süre kucakta gidemez mecburen geri oto koltuğuna koyuyorum ama resmen çılgına dönüyor. Bunu bu sıralar mama sandalyesinde de yapmaya başladı. Aynı sorunu yaşayan var mı ? Nasıl baş ettiniz ?
Kucağıma alıyorum sakinleşiyor. Ama seyahat esnasında uzun süre kucakta gidemez mecburen geri oto koltuğuna koyuyorum ama resmen çılgına dönüyor. Bunu bu sıralar mama sandalyesinde de yapmaya başladı. Aynı sorunu yaşayan var mı ? Nasıl baş ettiniz ?

Nazlı G. B.
Diş Hekimi
7 Aralık 2025 16:27
Merhaba Müge hanım, bir anne olarak böyle bir durumda yolculuğu durduruyorum. Kesinlikle, sakinleşmesi pahasına dahi olsa kucağıma almıyorum, bu çok büyük bir risk maalesef😔
Ne kadar ağlasa da araba durmadan onu kucağıma alamayacağımı biliyor.. mama sandalyesi için de ulaşabileceği alana yapışkanlar, oyuncaklar ve kurdeleler bağlıyorum. Ortamı ilginçleştirmek işe yarıyor ama genel olarak koltuğa oturmama ve ağlama dönem dönem gelip gidiyor bebeklerde ☺️
Biraz sabırlı olup her defasında koltuktan kalkamayız, bu bizi koruyor diye anlatmak lazım 💕
Ne kadar ağlasa da araba durmadan onu kucağıma alamayacağımı biliyor.. mama sandalyesi için de ulaşabileceği alana yapışkanlar, oyuncaklar ve kurdeleler bağlıyorum. Ortamı ilginçleştirmek işe yarıyor ama genel olarak koltuğa oturmama ve ağlama dönem dönem gelip gidiyor bebeklerde ☺️
Biraz sabırlı olup her defasında koltuktan kalkamayız, bu bizi koruyor diye anlatmak lazım 💕
M
Müge S.
7 Aralık 2025 17:36
Çok teşekkür ederim güzel yanıtınız için🍀
B
Büşra K.
8 Aralık 2025 09:00
nağladığında alındığını anladığı anda daha çok ağlıyor. Uzun yolculuklarda sıkıldığı için almaya başladım ve benzer durumu yaşamaya başladık. O yüzden artık ağlasa bile uzun yollar hariç şehir içinde koltuktan kaldırmıyorum. Eline farklı oyuncaklar verip sevdiği şarkıları açıyorum bi süre sonra susup oynamaya devam ediyor. Bazı şeylerden taviz verilemiyor
M
Müge S.
8 Aralık 2025 09:08
Şehir içinde ben de almıyorum. Kısa mesafe olduğu için bi şekilde susuyor. Uzun yolda bi süre sonra sıkılmaya başlıyor ağlamalar şiddetlenince ve duracak durumda değilsek mecbur alıyorum. Geri koymaya gelince de kıyamet kopuyor. Umarım dönemseldir
K
Kübra Ü. ..
13 Aralık 2025 13:28
Benim kızım arabada hiç durmak istemiyorum ne yapsam bilemiyorum
M
Müge S.
14 Aralık 2025 18:05
The happy song diye bir şarkı va. Bu ara onu açınca sakinleşiyor. Koltuğa oturana kadar sakinleştirmeye çalışıyorum sonra hemen eline oyalanacağı bişey tutuşturuyorum. Şimdilik hep kısa mesafe gittik işe yaradı
B
Büşra Y. ..
21 Aralık 2025 18:38
Ne yaparsam yapayım olmuyor. Kucağıma almayınca bu seferde ağlamaktan nefesi kesiliyor bazen kucağımda bile durmuyor. En son çare çizgifilm izleteyim dedim maksimum 20 dk izliyor gözleri batıyor. Ben çare bulamadım umarım bulan birileri vardır ve bizimle paylaşır.