Oto Koltuğu

202 görüntüleme
E

Ebru ..

Premium Üye
17 Temmuz 2026 03:48
0-18 ay mı almalıyız yoksa 36 aya kadar olan bir model mi karar veremedim 6.5 aylığız
E

Esma T.

17 Temmuz 2026 04:55
36 aya kadar olanı alın bence daha uzun ömürlü daha fazla kullanabileceksiniz
N

Nazlıcan

Premium Üye
17 Temmuz 2026 06:52
0-18 kilo ve 0-36 kilo seçenekler var. Ben de araştırıyorum 0-36 daha mantıklı duruyor 2 kere otokoltuk almamak açısından. Biz de 6 aylık sayılırız.
Ö

Öykü K.

17 Temmuz 2026 07:55
36alın zaten içinde yenidığan pedleri oluyor
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Temmuz 2026 08:08
Oto Koltuğu Seçimi

Oto koltuğu seçerken bebeğinizin yaşını ve kilosunu dikkate almanız gerekir. 6,5 aylık bebeğiniz için en uygun oto koltuğu modelini belirlemek için şu faktörleri göz önünde bulundurabilirsiniz:

Bebeğinizin ağırlığı ve boyu
Oto koltuğunun ağırlık ve yükseklik aralığı
Emniyet özelliklerine sahip olması
Konforu

Genellikle oto koltukları üç ana kategoride gelir:

1. 0-18 ay (0-13 kg): Yenidoğan bebekler için uygun.
2. 0-36 ay (0-18 kg): Daha geniş bir yaş aralığını kapsar.
3. Grup 1 (9-36 kg / 4-12 yaş): 1-4 yaş aralığındaki çocuklar için.

Bebeğiniz 6,5 aylık ve muhtemelen 7-9 kg ağırlığında. 0-18 ay aralığındaki bir oto koltuğu, kısa süreli kullanım için uygun olabilir, ancak uzun vadede daha büyük bir model düşünülmesi gerekebilir.

0-18 ay aralığındaki oto koltukları: Daha çok yenidoğan bebeklerin uyku pozisyonuna uygun.
0-36 ay aralığındaki oto koltukları: Bebeğinizin büyümesiyle uyumlu ve daha uzun süreli kullanım imkanı sunar.

Buna göre 0-36 ay aralığındaki oto koltuklarını değerlendirebilirsiniz.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
E

Ebru ..

Premium Üye
17 Temmuz 2026 08:09
Esma Tiril
36 aya kadar olanı alın bence daha uzun ömürlü daha fazla kullanabileceksiniz
36 kiloya kadarda oto olduğuna biner mi yani 18 kilo 4 yaş diyor idael değil mi
E

Ebru ..

Premium Üye
17 Temmuz 2026 08:10
Nazlıcan
0-18 kilo ve 0-36 kilo seçenekler var. Ben de araştırıyorum 0-36 daha mantıklı duruyor 2 kere otokoltuk almamak açısından. Biz de 6 aylık sayılırız.
E

Ebru ..

Premium Üye
17 Temmuz 2026 08:10
Nazlıcan
E

Esma T.

17 Temmuz 2026 08:26
Ebru
Her çocuk bir değil bazen çok seviyolar bazen nefret ediyolar deneyip görüceksiniz artık
Z

Zeynep N. İ.

17 Temmuz 2026 08:48
Ebru
Oradaki 36, kilo değil yaşı ifade ediyor, yani 36 aylık bebek demek. 0 yeni doğan, böyle düşünün. Bebek mağazasında çalıştığım için biliyorum. Tavsiyem 0-36 almanız. Markadan ziyade de güvenlik testlerini göz önünde bulundurun, önemli olan o.
Z

Zeynep N. İ.

17 Temmuz 2026 08:51
Zeynep Nur İyi̇çi̇ftçi̇
Oradaki 36, kilo değil yaşı ifade ediyor, yani 36 aylık bebek demek. 0 yeni doğan, böyle düşünün. Bebek mağazasında çalıştığım için biliyorum. Tavsiyem 0-36 almanız. Markadan ziyade de güvenlik testlerini göz önünde bulundurun, önemli olan o.
Ayrıca 36 ay 3 yaş yapıyor, trafik kurallarına göre de 12 yaşına kadar zaten oto koltuk kullanmalı, uzun süre olarak düşünmeyin. Sonrasında yükseltici alarak bunu devam ettireceksiniz.
N

Nazlıcan

Premium Üye
17 Temmuz 2026 08:52
Ebru
Bilmiyorum, daha dün baktım bebek mağazalarında 0-36 kg 12 yaşa kadar diyor hepsinde. Ama bebeğim bazılarında 2 kat kaldı gibi oldu o yüzden oturamadı, yenidoğan ve ara pedlerine rağmen bazı modellerin popo kısmı çok keskin geliyor puset gibi değil. Yani haklısınız ben de hiç o yaşa kadar oturan görmedim ama yasal gereklilikler
E

Ebru ..

Premium Üye
17 Temmuz 2026 09:22
Nazlıcan
Bilmiyorum, daha dün baktım bebek mağazalarında 0-36 kg 12 yaşa kadar diyor hepsinde. Ama bebeğim bazılarında 2 kat kaldı gibi oldu o yüzden oturamadı, yenidoğan ve ara pedlerine rağmen bazı modellerin popo kısmı çok keskin geliyor puset gibi değil. Yani haklısınız ben de hiç o yaşa kadar oturan görmedim ama yasal gereklilikler
Siz ne düşünüyorsunuz acaba hangisini almayı kararsızım
N

Nazlıcan

Premium Üye
17 Temmuz 2026 10:14
Ebru
Ben kraft almayı düşünğyordum ama bebeğim onda hiç rahat etmedi, joie modellerinde de pek rahat etmedi. Prego modellerinde biraz daha iyi durdu, beğendiğim mağazadaki eski bir seriymiş o yüzden onu almak istemedim standartları sağlamıyordu. Elele stradafix şu an için hoşuma giden model, hem fonksiyonellik hem fiyst açısından onu almayı düşünüyorum
N

Nazlıcan

Premium Üye
17 Temmuz 2026 14:34
Ebru
Bugün yeniden gezdim kanz highline pro modelini aldım
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir