Otizmmi
230 görüntüleme
N
Nur
17 Eylül 2025 12:44
Oğlum 15 aylık göz teması var ama yeterlimi bilmiyorum ismiyne bakmıyor çok nadir bakıyor parmağının ucuna basmaya başladı 1 2 gündür çok sık basmıyor sürekli aklımda aceba otzmmi var diye düşünüyorum lütfen yardımcı olun çokmu takıntı yapıyorum ondanmı en ufak bişeyi otizme bağlıyorum 😞

Cihan K. ..
17 Eylül 2025 12:52
Sosyal medyada bu konuyla ilgili alakasız bir sürü insan konuşuyor ve gereksiz evham yapıyoruz hepimiz bu yüzden. Bence öncelikle sakin olun. Otizm doğuştan gelen bir şey, sonradan gelişen bir durum değil. Bence şimdiye kadar gelişim aşamalarında bir gariplik olduğunu anlardınız.ama tabii ki doktorunuzla görüşüp değerlendirmesini isteyebilirsiniz yine de.
N
Nur
18 Eylül 2025 07:37
@Osman Gönülal hocam görün

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
18 Eylül 2025 07:55
@Nur cihan Bey’in de söylediği gibi eğer çocuğunuz yaşıtlarına göre gelişme açısından geride kalmamışsa otizmden şüphe etmenizin anlamı yok. Otizm dediğimiz durum bir çeşit geri kalma durumudur. Parmak ucuna basmak ya da ismine cevap vermemek tek başına otizm dedirtmez. Tabii ki çocuğunuzla ilgili ayrıntıları bilmek ve yorum yapmak daha önemli ama anlattıklarınız bana otizm gibi düşündürmedi.
N
Nur
18 Eylül 2025 09:15
Çok sağolun hocam gelişim aşaması sizin paylaştıklarınız gibi
N
Nurgül
18 Eylül 2025 10:43
Oğlum 2 yaşında ismine nadir denecek kadar az bakıyor onun haricinde göz teması iyi işaret parmağını soru sorduğumda kullanıyor ama ortak dikkati oluşturmak için kullanmıyor kelime sayısı 8 hayali oyun kuruyor çocuklarla oynuyor onları görünce mutlu oluyor heyecanlanıyor komut alıyor gerçekleştiriyor bilmediği şeyi birkaç kere gördükten sonra tekrar ediyor çatal kaşık kullanıyor uykusu güzel beslenmesi güzel ekran maruziyeti fazla oldu günde 5 6 saat bazen ve sosyalleşmedi çocuk psikatri otizmden şüphelendi 1 ay sonra ekranı kesin tekrar bakıcam dedi sizce bu durum uyaran eksikliği mi otizim mi