Otizmden Supheleniyorum
499 görüntüleme
P
Pınar ..
9 Haziran 2026 16:06
Lutfen yardimci olurmusunuz bebegim 11 aylik duzeltilmis 10 aylik henuz 2 haftadir babildama basladi taklit hic yok alkis bay bay vs yok ellerini 6. Ayindan beri ac kapa yapiyor biseylerle oynarken almaya calisirken surekli yapiyor daha yeni kıskaç hareketini yapiyor bas ve isaret parmaklariyla ama tam kavrayamiyor bazen elini uzatiyor istedigi seye bu seferde elini farkediyor elini inceliyor devamli. 2 aydir dalıyor biryerlere mudahale etmesem devam ediyor parkta disarda hic konusmuyor gulmuyor insanlar sevince sadece yuzlerine bakiyor ama evde bizimle guluyor ses cikartiyor ışıklara ilgisi hala bitmedi surekli dönen ısıklı seyleri istiyor seviyor kucuk toplari mesela surekli eliyle itip pesinden gidiyor bunu en az 15 dk yapiyor oynuyor bu sekilde
P
Pınar ..
9 Haziran 2026 16:09
Evin icinde cee ee oynamayi kovalamaca saklambac oynamayi seviyor ama bu sekilde sag eliyle tekrarlayici hareket yapmasi cok konusmamasi beni cok suphelendiriyor
Ö
Özge T.
9 Haziran 2026 16:21
merhabalar anlattıklarınızı kendi oğlumu düşünerek okudum, bana normal geldi açıkçası🌷 sanırım gelişimi için 10 ay baz alınmalı siz daha iyi bilirsiniz süreci, bu aylarındayken benim oğlum da yabancılarla iletişim kurmazdı-bye bye yapmazdı- hatta saklambaç demişsiniz şuan 13.5 aylık saklambaç yeni başladı en sevdiği şey oldu, eliyle kıskaç hareketi yapıp bişeyleri -ağzına tam denk getirmesi de 9-10 ay civarı başlamıştı.
K
Kübra Y. Z.
9 Haziran 2026 16:43
Benim de bebeğim 1 ay erken doğdu 11 ay bitiminde babıldama yeni başladı aynı şeyleri bende düşünmüştüm şu ab 13 aylık anlamlı kelime yok ama çocuğun sizi anlıyor olması yeterli dedi doktorumuz tabi ki bu çocukları düzeltilmiş yaşa göre takip etmemiz lazım bye bye hala yok alkış yeni yeni yapıyor zaten 10 aylık civarı yabançılama başlıyordu bizimki de sevmezdi yabancıları
P
Pınar ..
9 Haziran 2026 16:53
Gel al ver komutlarini yapiyor 2 gundur ver dedigimde veriyor ama elinden birakinca agliyor dolap kapaklarini acip kapiyor surekli rayli cekmeceleri acip kapiyor tekrarli hareketleri var tvyi acinca asiri derecede daliyor ismiyle seslensemde bakmiyor gunde max 15 20 dk tv izleriz izlemedigimiz gun bile oluyor ama acinca asiri daliyor o yuzden acmamaya calisiyorum sarki soyleyince anliyor mesela gulumsuyor birde sunu cok merak ediyorum normalmi degilmi bilmiyorum aciktigi zaman mesela meme ye gelmiyor istemiyor ben teklif edersem emiyor şapka takmayi gozluk takmayi yuzunun yikanmasini hic sevmiyor daralıyormus gibi nefes aliyor duyusal butunlemede bir sorunmu var diye dusunuyorum
P
Pınar ..
9 Haziran 2026 16:58
@Osman Gönülal @Merve Kılıç

Göktenur B.
9 Haziran 2026 18:09
Oğlum 10 aylık baba dede nene gibi şeyler söylüyor alkış var ama by by yok alkışı da hadi yap dediğimde değil kendi istediğinde yapıyor bizimkide dışarı cikicagini anladımı ayaklarını birbirine vuruyor mesala bazen yabancı insanlara güler bazen tepkisiz kalıyor bizimki topu şişeyi vs iter peşinden gider açmadığı dolap çekmece kalmadı gel al var ama ver komutu yok henüz benimkide acıktımi gündüz asla memeye gelmez gece arar sadece oda alışkanlık oldu artık bizimki suyu sever ama şapka felan durdurmak istemiyor bence bı sorun yok olsa bile 18 ay öncesi bunu anlamak mümkün değil diyo osman hoca
P
Pınar ..
9 Haziran 2026 23:25
Tesekkur ederim benziyor evet hareketleri bizimkiyle peki isaret parmagini kullaniyormu gosteriyormu mesela prizi acmak istiyor veya asansorun dugmesine basmak istiyor basarken isaret parmagini kullaniyor
Yükleniyor...