Otizm Takip

773 görüntüleme
A

Ayşe K.

10 Haziran 2026 23:40
36 haftada doğan şu an 9 aylık kızım var, ilk dikkatimi çeken şey 45 günlükken kucağımıza ya da omzumuza yatmayı bırakmış olması oldu, ellerini keşfeder ya bebekler olmadı hiç bizde, ya da emerken anne yüzüyle veya göğsü ile oynar o da yok. bir çok dr sordum sevmiyor olabilir dediler, ellerini sanki dokunmak istemez miş gibi5. Aya kadar yumruk tuttu, şu an açık oyuncak tutar bakar, emeklemeye başladı, adına bazen bakıyor, 3 4 aylıkken konuşur gibi yapıyordu ama şu an çok sessiz babıldama başlamadı, çok kendi halinde, hiç uykusuz gecemiz olmadı mesela uyanır emerken uyur, bazen yabancılıyor çok ağlıyor bazen gayet güler yüzlü, alkış öğrendi ama kendi isteyince yapıyor biz söyleyince değil, karşıdaki kişilere çok bakar ama evde benimle göz teması çok az, sabah mesela uyanır bir kere bakar sonra direk odanın başka yerlerine, 6 aylıkken kafamıza takılanları soralım diye çocuk ruh sağlığına hocaya gittik, 1 yaşında önce tanı koymuyoruz deyip gönderdi bizi dinlemedi bile,hiç bişey öğrenmiyor gibi geliyor. ikinci çocuğum ve okul öncesi öğretmeniyim, kesinlikle çok farklı bir bebek kızım, karakteri mi yoksa otizm mi aylardır düşünmekten çok yoruldum, dün 9 ay kontrolünde dr bir kaç şey sordu babıldama olmayınca çoğuna olumlu yanıt verdiniz ama babıldama olması lazım takip edelim dedi, aylardır korktuğum sona doğru mu gidiyoruz ödüm kopuyor.
P

Pınar ..

11 Haziran 2026 00:43
Merhabalar ayse hanim dedikleriniz benim oglumla tipa tip benziyor 37 haftalik dogdu suan 11. Ayina gircek duzeltilmis 10 aylik dogdugu gunden beri göğsüme hic dokunmadi hani bebekler oynar ya o bizde hic olmadi temas sevmiyor elinden tutulmasini mesela hic sevmiyor itiyor ellerimi uyanir uyanmaz mesela benim yanima gelir emziririm ama sonra odanin baska yerlerine bakar supurgeye avizeye bakar benim yuzumle pek ilgilenmez doktora gittik ortak dikkat isme tepki var dedi daha kucuk dedi dediginiz gibi uykusuz gecemiz hic olmadi bizimde bizde hic taklit yok hala bir turlu yapmiyor hicbirini ama mesela saklambac cee ee oynamayi seviyor kaciyor kendi bile emekleyerek kovaliyor mesela bugun dolaplarin iclerini duzenliyeyim dedim kitap saat baya bir esyayi koydum yere yanimda oglum cubuk vardi onu aldi eline 5 dk boyunca oynadi oynadi sonra dedim oglum o cok tehlikeli verirmisin diye vermedi bende elinden aldm cunku agzina zarar verebilirdi inanirmisiniz 10 dk boyunca agladi susmadi oyuncaga baglanmis bana normal gelmiyor bazi hareketleri bende cok korkuyorum artik herkes normal bi bebek diyor ama aksama kadar ben onunlayim herseyi goruyorum halini tavrini ama suan bizde ellerini kesfetme var isaret parmagini kullaniyor biseyleri gosteriyor bize
E

Eda D.

11 Haziran 2026 03:46
Pınar
Merhabalar ayse hanim dedikleriniz benim oglumla tipa tip benziyor 37 haftalik dogdu suan 11. Ayina gircek duzeltilmis 10 aylik dogdugu gunden beri göğsüme hic dokunmadi hani bebekler oynar ya o bizde hic olmadi temas sevmiyor elinden tutulmasini mesela hic sevmiyor itiyor ellerimi uyanir uyanmaz mesela benim yanima gelir emziririm ama sonra odanin baska yerlerine bakar supurgeye avizeye bakar benim yuzumle pek ilgilenmez doktora gittik ortak dikkat isme tepki var dedi daha kucuk dedi dediginiz gibi uykusuz gecemiz hic olmadi bizimde bizde hic taklit yok hala bir turlu yapmiyor hicbirini ama mesela saklambac cee ee oynamayi seviyor kaciyor kendi bile emekleyerek kovaliyor mesela bugun dolaplarin iclerini duzenliyeyim dedim kitap saat baya bir esyayi koydum yere yanimda oglum cubuk vardi onu aldi eline 5 dk boyunca oynadi oynadi sonra dedim oglum o cok tehlikeli verirmisin diye vermedi bende elinden aldm cunku agzina zarar verebilirdi inanirmisiniz 10 dk boyunca agladi susmadi oyuncaga baglanmis bana normal gelmiyor bazi hareketleri bende cok korkuyorum artik herkes normal bi bebek diyor ama aksama kadar ben onunlayim herseyi goruyorum halini tavrini ama suan bizde ellerini kesfetme var isaret parmagini kullaniyor biseyleri gosteriyor bize
Bence normal bir bebek bebeğiniz
Naile B. P.

Naile B. P.

11 Haziran 2026 04:57
Evde sürekli ama sürekli konuşmanız dilini çözebilir bebeğinizin. Bir de yolculuk öncesi ve sonrası acayip değişiyorlar. Bir deneyin isterseniz
N

Nur ..

11 Haziran 2026 07:01
Bebeğim 9.5 aylık bahsettiğiniz birçok şey bizde de yok emeklemiyor daha yeni sürünmeye başladı sadece çok bağırıyo sizinkinden farklı olarak ama ben herhangi bir sorum görmüyorum. Bence sizin bebekleriniz de gayet normal sadece mizaç gereği sessiz sakin olabilirler
A

Ayşe K.

11 Haziran 2026 08:45
Pınar hanım bence de sizin bebeğiniz iyi oyun oynuyormuş bu bile bi iletişim bizde o da yok, işaret de ,sürekli konuşuyorum kitap da ama pek ilgisi yok, inşallah mizaçları böyledir, babıldama da gelmeyince korktum ben iyice
P

Pınar ..

11 Haziran 2026 17:03
İnsallah mizaci boyledir bende oyle dua ediyorum mesela parka gidiyoruz disarda oturuyoruz hep agaclara sokak lambasina direge bakiyor arabalar gecerken tekerlerine bakiyor peki bunlar normalmi bilmiyorum disarda acayip bi sessiz bebek gıkı çıkmiyor ama kuşlara kediye gitmek dokunmak istiyor oynamak istiyor onlarla sizin bebeginiz suan duzeltilmis 9 aylikmi yoksa 10 aylikmi
A

Ayşe K.

11 Haziran 2026 17:36
Düzeltilmiş 8 aylık, şu an 9 yeni bitti ayın 7 de normale göre, dışarıda öyle olması çok normal bence bilmediği bir ortam herşey dikkatini çekiyor incelemek bakmak istiyor, benim kızım da öyle, kedi görürse bak deyince bakıyor bana onun harici hep etrafa bakar.
A

Ayşe K.

12 Haziran 2026 09:29
Sizin yabancılama ya da ayrılık kaygısı ne durumda, evde beni kesinlikle aramıyor, odadan çıkınca yani baya zaman geçmesi lazım, bayram da kim alsa kucağına bana gelmek istedi, ama normalde dışa dönük tuttukları şekilde kimin gezidrdiğini de pek önemsemiyor.
A

Ayşe K.

12 Haziran 2026 22:54
@Şenay Üzüm Harite
P

Pınar ..

13 Haziran 2026 00:24
Ya ben bu konuda tedirginim mesela ramazan bayraminda kucaktan kucaga gitti hic aglamadi o zaman 8 aylakken suan yabanciliyor yani yakin cevreyi biliyor taniyor herkesi ama benim dikkatimi ceken sey su ben veya babasi disardan geldigimiz zaman sadece gulumsuyor kollarini kaldiriyor sarilmak icin ama cok kisa suruyor mutlulugu hani ciglik atmak vs yok sadece gulumsuyor 3 5 sn okadar snra hep etrafa bakiyor sıkılıyor gerci sizin bebeginiz suan kucuk bence hic takmayin kafaniza 1 ayda bile cok sey degisiyor bebeklerde mesela kedi nerde diyorum pencereye bakiyor top nerde diyorum bakiyor suan anliyor ama asiri sessiz ve durgun bi bebegim var o beni endiselendiriyor bide taklit yok bizde hala
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

13 Haziran 2026 00:24
Ayşe Kaplan
@Şenay Üzüm Harite
Merhabalar, bu aylarda daha çok sosyal iletişim becerilerine bakmak lazım. Otizm de iletişim, ortak dikkat becerilerinde belirgin bir fark görülür. Fakat siz öğrenme ile ilgili de kaygılarımız dan bahsetmişsiniz. Instagram sayfası üzerinden detaylari aktarın. İletişime geçelim 
A

Ayşe K.

13 Haziran 2026 10:02
Bence bebeğiniz iyi durumda mizacıdır, herşeyi anlıyor, sizi tanıyor, oyunlar da başlamış yavaş yavaş
E

Eda P.

13 Haziran 2026 10:58
Benim de oğlum 15 aylık çok güle r yüzlü hiperaktif bir çocuk ismine seslenince bakıyor hep kucak istiyor dışarıya çıkmayı çok seviyor hep bizi takip ediyor neler yaptığımızı bakıyor op diyince oluyor ama bu bir haftadir ara ara kulağına yüzüne tokat atiyir başını saliyor bazen geri geri yürüyor çok korkuyorum acaba otizim mi
E

Ebru ..

Premium Üye
11 Temmuz 2026 15:09
Ayşe hanım son durum nedir acaba kızınızda benimde 6.5 aylık bebeğim seslenince adına çok az bakıyor öok sessiz bir bebek endişeliyim
A

Ayşe K.

11 Temmuz 2026 15:38
Adına bakması aynı, iki haftadır babıldama başladı ba ba ba de de de falan diyor, ama sakinliği aynı yani bizi le çok alakalı değil, ayrılık kaygısı yoktu o başladı yine iki haftadır, ben çıkınca bağırıyor ama yanımdayken de kendi halinde oynuyor, nöroloji takipliyiz biz, o birşeyi yok bence karakter olarak farklı bir bebek dedi, ağustos sonu tekrar kontrol var.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir