Otizm Şüphesi
68 görüntüleme
S
Sevgi Ö.
8 Ocak 2026 12:24
Merhaba arkadaşlar oğlum 5 gün sonra 9 aylık olacak ama erken doğdu düzeltilmiş 7.5 aylık. Yaklaşık bebeğim 3 aylıkken şüphelerim başladı. Gülümsemiyor ve göz teması kurmuyor diye.4.5 aylıkken nörolojiye götürdüm ayına göre hareket ediyor dedi. 9 aylık olduk hala göz teması kurmuyor. Eskiden yüzyüze şarkı söylerdim şimdi benimle yüzyüze dahi gelmek istemiyor gözlerime bakmıyor.ben ve babası dışında kimseye gülmüyor. İnsanlar güldürmeye çalışıyor sadece yüzlerine bakıyor tepki yok. Ama seslenince bakıyor. Hani baba nerede baba gelmiş diyorum kapıya bakıyor. Telefonla konuştuğumda babasının sesini dahi tanıyor. 7.5 aylıkken kendi doktorumuza açtım konuyu seslendi dönüp baktı. Bence sıkıntı yok sen yine de gözlemle dedi. Ama zaten seslenince bakıyor ama göz teması yüzde 10 diyebilirimo kadar az. Sadece hayvan sesi çıkardığımda bakıyor. Ne yapacağım ben yardımcı olun. Ben artık kesin bir şey olduğunu düşünüyorum. Babıldaması çok az. Herhangi bir taklit yok şu an . Bay bay ya da gel gibi. Ceee oyununa da tepki tepki vermiyor bakıyor öyle
Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.