Otizm Suphesi
291 görüntüleme
G
Gökçe G.
2 Ağustos 2025 10:38
Cocugumun gelisimini normal degerlendiriyor doktorumuz fakat suan 11 aylik baybay yapmiyor babildama var goz temasi iyi bir cocuk gorunce onunla iletisim kurup oynamak istiyor cimbizlamasi var birseyi parmagiyla gostermiyor istedigi seye uzandigi icin direk anliyoruz ama kus nerde dedigimizda bakmiyor anne baba nerde diyince bakmiyor her gun belirli araliklarla ellerini inceliyor gel gel yapar gibi acip kapiyor tirnagini batiriyor parmagina yeni bir oyuncaga dokundugjmda acip acip kapiyor elini.oyuncak oynuyor ama dalip gitmiyor topu at diyoruz atiyor kedimiz nerde diyince ona dogru bakiyor,ce yapiyor perdenin arkasina saklanip,muzik actigimizda alkis yapip oynuyor.ma anlamli bir kelime yok opucuk yok baybay yok endiseleniyorum.degerlendirirmisiniz
E
Esra A.
2 Ağustos 2025 18:35
Kuzum yazdıkların tam 11 aylık bir bebeğin yapması gerekenler ☺️ içini ferah tut bay bay anlamlı kelime öpücük vs için daha cok zamanı var evet bazı bebekler cok erken yapar doğru ama bazı bebeklerinde zamanı var yazdıklarında alıcı dili gelişimi gayet güzel gidem bi bebekten bahsetmişsin ☺️
G
Gökçe G.
2 Ağustos 2025 18:53
Gercekten disardan bir gozden bunu duymaya ihtiyacim vardi,tesekkur ederim.umarim uzmanlard abu sekilde degerlendiriyordur
E
Esra A.
3 Ağustos 2025 07:51
Bende senin gibiydin hatta oğlum 9 aya 2 gün vardı ne kendini başına oturabiliyodu nede otururken adam akıllı dengesini koruyabiliyodu düşüyodu sürekli artık yeni bi doktor arıyodum 😀 sonra 9 ayı 2 3 gün geçti küçük adam emeklemeye oturmaya ayaga kalkmaya başladı ve birden oldu babıldamada yok mesela ama sessiz harfleri çıkarıyor bi kaç anlamlı kelime bile çıkardı ve ben boşuna evham yaptığımı anladım
A
Ayşe Y.
31 Aralık 2025 18:09
Gökçe Hanım benim bebeğim de sizin anlattıklarınıza benzer şeyler yapıyor ek olarak kanat çırpmaya başladı. Sizin bebeğinizin son durumu nedir
E
Elif B.
31 Aralık 2025 20:00
@Esra Ak merhabalar bebeğiniz ne zaman babıldamaya başladı acaba
E
Esra A.
31 Aralık 2025 20:02
11 gibi ufaktan bababa demeye baslamısyı ama asıl babıldama 12 aydan sonra oldu 14.5 aylık suan ve 6 8 kelime cıkarmaya basladı hiç endişelenme çünkü 1 gün uyanıyolar ve yapmaya baslıyolar sadece bol bol şarkı söyle cocuk sarkıları tekrar eden ☺️☺️
E
Elif B.
31 Aralık 2025 20:51
Benim oğlum da 11 aylık oldu ağlarken mızırdanırken ma me gbi sesler çıkarıyor ama hala tekrarlı heceleme yapmadı. Bay bay işaret etme felan ne zaman oldu acaba taklit becerileri genel gelişimi nasıldı acaba @Esra Ak
E
Esra A.
31 Aralık 2025 21:07
Onların hepsi 12. Aydan sonra oldu gerçekten zaman bırakhiç acele etme gerçekten 11 ay erken 10 gün bile çok fark ediyo suan karsımda bebek değil cocuk var gibi ve ben 11. Ayda kendime zehir etmişim herseyi unutun zamanınızın tadını cıkarın
E
Elif B.
31 Aralık 2025 23:16
Teşekkür ederim. 🙏 baya kaygılanıyorum ister istemez her çocuğun gelişimi farklı tabiki ama bir sınır koyuluyor ya 6-9 arası babıldayacak felan diye. O sınırı aşınca bişey mi var psikolojisine giriyorum. İnanın uyku uyuyamaz oldum bu şeyler yüzünden
E
Esra A.
31 Aralık 2025 23:23
Çok iyi anlıyorum çünkü ilk 11 ay bende sizin gibiydim hatta takipli doktorum bana fazla kurcalıyosun bişey olsa ilk biz anlar siz anlamadan söyleriz demişti ve gerçekten haklılar doktorunuz aksini söylemedipi sürece içinizi ferah tutun ben kendime evham yapmaktan inanın o zamanların tadını cıkaramadım mesela oğlumun yürümesini bekledim ama ayakta durmuyodu 3 saniye bile bende ne zaman yürüyecek diye bekliyodum kimin çocuğunu görsem ilk ayakta bağımsız durup sonra yürüyordu inanın oğlum yürümeye basladıktan sonra ayakta durmaya basladı😀 her cocuk farklı zamanı gelince yapıyolar anlıyosa dinliyosa komuy alıyosa yeterli evham yapmayın sakın, zamana bırakın tadını cıkarın
E
Esra A.
31 Aralık 2025 23:26
Ve sunu belirteyim eger cocugunuz erkekse doktorum bana erkek cocuklarında 15 aya kadar kelime beklemiyorum çünkü kız cocuklarına göre daha keşfetme odaklılar demişti ve 15. Aydada kelime cıkarmazda sadece bi düşünürüm demişti ve oğlum o zaman 13 aylıktı😀 safece 2 ay geçti inanın babıldamasını beklediğim cocugum dün tencere demeye basladı ve konusmayacak diye deli gibi korkuyodum cevre bakısı sosyal medya vs etkiliyo bizi ister istemez suan akışına bıraktım ve cok rahatladım keske erkenden yapsaymısım diyorum dediğim gibi rahatlayın
E
Elif B.
1 Ocak 2026 05:53
Anladığını düşünüyorum saat nerde robot nerde civciv nerde dediğim zaman yerlerine bakar. Al veri az çok biliyor bazen uygulamıyor bence. Ceee oyununu kendide yapıyor motor taklitleri yapıyor genelde işte ben arabayı sehpada sürdüysem kendi de gelir öyle yapar yattım diye kafamı yastıga koydugumda oda yapıyor. Alkış yapıyor ama bay bay gel gel yapmıyor babıldamıyor. Umarım dediğiniz gibi olur olur Hersey çocuklarımız sağlıkla büyür. @Esra Ak
E
Esra A.
1 Ocak 2026 05:55
Aldığın olayı biz de 12. aydan sonra oldu diyorum ya bazı şeyler gerçekten bebekler üzerinde oluyor ve inanın 12. aydan sonra yavaş yavaş beklemeye başlayın çünkü bir günde bye bye yapmaya başlayacak kelime çıkarmaya başlayacak siz sadece onu tekrar edin ama dediğim gibi 12 özellikle 13. aydan sonraonu bazen atıyorum civciv nerede anneciğim civciv bana göster ya da Civcivi al yapmadı da siz gidin bak aldım deyin ama zaten ilk mesajınızı uzun uzun açıklama yapmışsınız orada çok iyi gelişen bebekten bahsetmişsiniz yüreginize ferah tutun
E
Elif B.
1 Ocak 2026 09:54
Dilinize sağlık teşekkür ederim umarım Hersey güzel olur çocuklarımız için 🤲🏻