Otizm Olabilir mi

482 görüntüleme
E

Ezgi B.

18 Ağustos 2026 23:11
Merhaba,

Oğlum 12.5 aylık. Hiç emeklemedi, yürümüyor, biraz tembel bir bebek. Hep %97-99 persentildi.

Kolik ve alerjik bebekti, ilk 6- 7 ay sadece ağladı ve avutmaya çalıştığım zor günler geçirdim. Şimdi beni şüphelendiren şöyle huyları var;

-sürekli bağırır. o kadar çok çığlık atıyor bağırıyor ve huzursuz görünüyor ki özellikle dışarıda çok zorlanıyoruz.

-kafasını sağa sola sallıyor: bu hakareti dans etmek

İçin de yapıyor ancak bağlam dışı yaptığı da oluyor

heyecanlandığında ya da mutlu olduğunda kollarını ve bacaklarını öne uzatarak kasma huyu var. Bunu çok uzun süredir yapıyor. Genellikle heyecanlanıp mutlu olduğunda yaptığını görüyorum.

Kucağımda hep dışarı bakacak şekilde sırtı göğsüme temas eder durumda durmayı sever. Tam tersi kucakladığımda mutlaka ısırır ya da bağırır

Isırmak demişken çılgınlar gibi ısırıyor beni, her yerim morluk içinde

avize ve bayraklara takıntılı. Avize gördüğü gibi onunla ilgilenip izler, bir bayramdan kalma bayrağı vardı, o bayrağı gördüğünde direkt eline alıp sallamaya başlar ve onlarca dakika sadece o bayrakla oynayabilir.

Ellerinde nesne biriktiriyordu bir ara, iki eline de nesne alıp kucağıma gelmek istiyordu ve uzun süre bırakmıyordu onları bu da tuhaf geliyor

çok huzursuz ve mızmız bir çocuk ve çok bağırıyor. Bu da Otizm mi mizaç mı beni çok düşündürüyor

Arabaları ile oynarken uzun süre tekerleklerini çeviriyor, sürekli çekmece açıp kapatıyor
H

Hatice T. ..

18 Ağustos 2026 23:29
Doktor değilim sadece bir eğitimci ve anne olarak bebeğinizin uzman tarafından görülmesi gerektiğini düşünüyorum. Özellikle bu ayda emeklememesi bile gelişimsel olarak bir bozukluk olabileceğini gösteriyor. Bunlar rastlantısal ve kesin olmayan şeyler tabii ama söylediğiniz bazı şeyler normal iken bazı şeyler düşündürüyor sevinince el cirpmasi normal ama dakikalarca biseylerle oynaması siniri ve ısrarcı tavırları düşündürücü. Net olarak tanı için bence en kısa zamanda uzman ile görüşmesi gerekli.
Şenay Ü. H. .

Şenay Ü. H. ..

Özel Eğitim Uzmanlığı

25 Ağustos 2026 16:02
Ezgi hanım profil de kayıtlı Instagram hesabimdan iletişime geçerseniz sürecin detaylarını almak isterim 
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir