Otizm Olabilir mi?
276 görüntüleme
G
Gamze
1 Aralık 2025 18:51
Merhaba oğlum 7 ay 9 günlük.son zamanlarda sürekli elleriyle gel gel yapar gibi ac kapa hareketi yapıyor. Çabuk sinirleniyor. Emeklemiyor. Kanatçırpıyormuş heyrcanlanıyor. Bunun yanında insancıl, gülümsemesi var, göz teması var. Acaba otizm olabilir mi
G
Gülcan Ş.
1 Aralık 2025 19:01
Kafanızda soru işareti varsa doktorunuzla görüşün çünkü otizim çok kapsamlı tek bir hareketle bu tanıya varmıyorlar hem daha çok küçük bebeğiniz
H
Hale Y. ..
1 Aralık 2025 19:15
Vallahi bu annelik ne zor Allah hepimizin yardımcısı olsun. Her şeyden haberdar olmak da iyi mi kötü mü bilemedim. Eskiler haberdar değilmiş öylece büyümüşüz her birimiz kimsenin aklıma böyle şeyler gelmemiş. Ben de sizin gibiyim aynı karşıma sürekli erken otizm belirtileri düşüyor kimi diyor çocukta sosyal gülümseme varsa kanat çırpma önemli değil her çocuk yapar başka bir video diyor ki sosyal gülümseme vardı her şey normaldi ama zamanla gerilemeye başladı neye nasıl inanacağız artık çok güç …
G
Gamze
1 Aralık 2025 19:23
Ben de tam olarak bu haldeyim. Kime neye göre karar vereceğim şaşırdım.
H
Hale Y. ..
1 Aralık 2025 19:28
Teslimiyet gamze hanım yapacak bir şeyimiz yok Allah evlatlarımızı görünen görünmeyen tüm musaibetlerden korusun inşallah

Semanur K.
1 Aralık 2025 20:48
Biz de 7 ay 5 günlüğüz. Çok sinirlenmeye ve eliyle kendine hatta bize vuruyor. Ellerini açıp kapatıyor bazen dakikalarca elini izliyor. Elleri ve ayaklarını sürekli sallayıp çırpıyor. Bu sebeple video çekip doktorumuza gittik. Bir problem görmediğini iki elini aynı anda kullanmayı keşfettiğini söyledi. Baba , dede , nene gibi geceleri çıkardığı ve konuşurken doktorumuzu gözünü kaçırmadan dinlediği için her şeyin normal olduğunu söyledi. İşaret etmeyi ve alkış yapmayı öğrenince bu hareketi bırakacak dedi. Umarım haklı çıkar.
G
Gülcan Ş.
2 Aralık 2025 12:46
Valla ben ilk kızım da çok çektim çok saçma sapan videolar cıktı karşıma acabalarla büyütttüm resmen daha da şu yaşta bu olur bu yaşta bu olur videolar çıkıyordu karşıma artık sosyal medyayı kapatıp çocuklarıma bakıyorum kafam rahat en azından çocuklarımda farklı bir şey sezdıgımde direk doktora gidiyorum
G
G Ü.
8 Aralık 2025 19:46
Hayır çok normal o kanat çırpmayı tüm bebekler yapıyor mutlu veya heyecanlı olunca ,emeklemek bir gelişim basamağı değil direkt yürüyen çok bebek var
G
G Ü.
8 Aralık 2025 20:03
Hayır çok normal o kanat çırpmayı tüm bebekler yapıyor mutlu veya heyecanlı olunca ,emeklemek bir gelişim basamağı değil direkt yürüyen çok bebek var

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
9 Aralık 2025 21:05
Emeklemek bir gelişim basamağı değildir, sosyal gülümseme ve göz temasınızın olması harika. Kanat çırpma ve benzeri hareketleri bebekler heyecanlandıklarında da yapabilirler. Eşlik eden başka bir belirtiniz yoksa tedirgin olmayınız.