Otizm Olabilir mi

184 görüntüleme
E

Elif E. İ. ..

6 Ağustos 2025 18:00
Bebeğim 11 buçuk aylık, ismine bakıyor tepki veriyor
Bay bay ı aşağı yukarı yapıyor sağa sola doğru yapamıyor.Alkışı şimdiye kadar bir iki kez yaptı diğer yapmalarında parmaklarını tam açarak değil yumruk şekline benzer şekilde yapıyor. Heyecanlanınca veya bi yere gitmek isteyince kanat çırpma hareketi yapıyor. lütfen yardımcı olabilir misiniz
Didem T.

Didem T.

Uyku Danışmanı

6 Ağustos 2025 18:51
🧠 Merhaba, mesajınız için teşekkür ederim.
Bu yaş döneminde çocuklarda zaman zaman kanat çırpma gibi hareketler görülebilir. Ancak bu tür davranışların nedenini doğru şekilde değerlendirebilmek için çocuğun genel gelişimi, iletişim becerileri ve diğer davranışlarıyla birlikte ele alınması gerekir.

📌 Bu konuda daha sağlıklı bir değerlendirme yapabilmem için birebir görüşme çok kıymetli olur.
Dilerseniz danışmanlık süreciyle ilgili detayları paylaşabilirim. İnstagram da Samsunçocukgelişimiveuyku sayfasından da bana ulaşabilirsiniz
E

Elif E. İ. ..

6 Ağustos 2025 19:46
Peki öyle olup olmadığını anlamada en önemli nokta nedir Didem hanım
Y

Yasemin S.

9 Ağustos 2025 21:23
Merhaba benim bebegimde aynı ay ne alkış var ne bay bay. Sadece nesneleri parmağıyla gösterip işaret ederek istiyor. Çok kafama takıyorum bu konuyu
E

Elif E. İ. ..

9 Ağustos 2025 21:48
Bizde de durum böyle. Bazen seslenince bakıyor bazen bakmıyor işine gelmiyor diye yorumluyorum ama alkış yapmıyor olması bay bay yapmıyor olması çok moralimi bozuyor. Başka önemli bir kriter var mı merak ediyorum. Ama sanırım bir yaş kontrolünde dr a danışacağım inşallah doğru bi yanıt alırım
Y

Yasemin S.

10 Ağustos 2025 03:59
İnşallah yanıt aldığınızda bana da yazarmisiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir