Otizm Olabilir mi ?
295 görüntüleme
D
Dilann d.
30 Temmuz 2025 21:29
15 aylık oğlum var göz teması var, sosyal bir çocuk , parkta oynamayı çocuklarla teması ve oynamaya çalışması var, motor becerileri iyi ama ismine asla ve Asla dönüp bakmıyor ismine çok tepkisiz bir de çak yapmayı ve alkışı öğrettim biliyo ama bay bay yapmıyo bi türlü çok endişeliyim acaba otizm belirtisi mi

Didem T.
Uyku Danışmanı
30 Temmuz 2025 21:56
Sadece göz teması kuruyor diye otizm değil bay bay yapmıyor diye de otizimli dememiz çok doğru olmaz çocuğunuzun gelişimsel değerlendirmesini yaptırmanızı diğer alanlarda durumu nedir özellikle dil gelişimi alanında gelişimsel değerlendirme yapılması lazım bütüncül bir bakış açısıyla değerlendirmekte fayda var
Eğer dilerseniz gelişimsel değerlendirme ile ilgili açıklamalarım sayfamda var sayfamı inceleyebilirsiniz isterseniz online görüşme ayarlayıp değerlendirme yapabiliriz biraz kafanız karışmış gözüküyor sevgiyle kalın
Samsunçocukgelişimiveuyku
Eğer dilerseniz gelişimsel değerlendirme ile ilgili açıklamalarım sayfamda var sayfamı inceleyebilirsiniz isterseniz online görüşme ayarlayıp değerlendirme yapabiliriz biraz kafanız karışmış gözüküyor sevgiyle kalın
Samsunçocukgelişimiveuyku
D
Dilann d.
30 Temmuz 2025 22:01
Babıldama dönemi var anlamlı kelime yok mama baba vahvahvah gibi kelimeler çıkıyor ağzından kızımda geç konuşmayı öğrendi die onu çok takmadım ama sadece ismine karşı aşırı duyarsız onun dışında bi sorun ben anne olarak hissetmedim ama çok endişeliyim tabi
N
Nilay T. ..
Ebe
31 Temmuz 2025 09:28
Dilan hanım hemen hemen aynı durumdayız benim oğlum d 15 aylık bende devamlı takip ediyorum kafamda çok fazla kirli bilgi vardı düzenli takip olduğumuz doktorumuza götürdüm ve herşeyin normal olduğunu söyledi her çocuk kendine özeldir bunu bilmeme ve sağlık sektöründe olmama rağmen bende endişeleniyorum ancak akışına bırakmak istedim. Çocuğunızun diğer alanlardaki durumu da önemli tabiki gelişimini takip eden bir doktorunuz varsa değerlendirmesini önerebilirim birde ekran var ise tamamen kesin bizde çok azdı onu da kestik biraz daha iyileşme görüyorum
K
Kübra N. Ç. ..
31 Temmuz 2025 17:18
Kızım 24 aylık ismine bazen bakiyo bazen bakmiyo konuşma henüz yok anne baba arada diyo bazı hayvan seslerini taklit ediyo hareketli çocuk şarkılarında eşlik ediyo ama konuşması baya geride doktor motor becerisi normal dedi hatta yerinde durmayan bı çocuk parkta oynamayı çocuklarla oynamayı seviyo emin olamıyorum
D
Dilann d.
31 Temmuz 2025 21:08
Nilay hanım devamlı götürdüğüm bi doktoru yok. Göz teması iki aylıkken başladı ve gayet güzel de Göz teması kuruyor çocukları seviyo oyun oynamayı seviyo hoplayan zıplayan bi çocuk sadece ismine çok çok nadir dönüp bakıyo bide bay bay ve alkış yaptırmakta zorlanıyorum. Ama maalesef peş peşe iki çocuk ve malum ev işi de eklenince televizyon açıyorum ondan mı acaba? Ekran kapalıyken dikkati daha açık sanki
N
Nilay T. ..
Ebe
1 Ağustos 2025 09:52
Osman hoca by by alkış ile alakalı bi dönüş yapmıştı kendi oğlu için 20 aylara doğru yaptı demişti ondan örnek veriyorum her çocuğun gelişimi farklı bunlara takılmamak gerek bence sizi anlıyorum 1 yaşına kadar hiç açmadım ama büyüdükçe zorlandıkça arada açmaya başladım yaklaşık 10 gündür tekrar açmamaya başladım ve değişim görüyorum . Sıfır ekran biraz zor olabilir iki çocukla haklısınız ama en az seviyeye indirip öyle takip edebilirisiniz