Otizm mi Acaba
102 görüntüleme
F
Fatime A.
Premium Üye
17 Temmuz 2026 22:17
6 aylık kızım göz teması var eşyaları takip edebiliyo. sosyal gülümsemesi var ama sesli gülmüyor.emekleme başladı bi yerlere tutunarak ayağa kalkıyo.Babıldama yok hee gibi sesler çıkarıyo. ismine seslenince bazen bakıyo bazen hiç duymamış gibi başka bişeylerle ilgileniyo.kafasını sağa ve sola yatırıyo bazen nedenini anlamadım. çok endişeliyim otizim olabilirmi . daha tam teşhis koymak içinde erken ama çok korkuyorm cevap verirmisşnz lütfenn
C
Cennet ..
17 Temmuz 2026 22:21
Anlattıklarınızda bana garip gelen birşey olmadı. Sosyal medyanında etkisiyle insanların fazlaca korkutulduğunu düşünüyorum. Lütfen endişelenmeyin ve bebeğinizle keyifli zaman geçirin🌼🐣
M
Mushviga M.
17 Temmuz 2026 22:47
Benim kızım yarın tam 7 aylık.Mesela hiç emeklemiyor,babası yürüteç aldı(istememe rağmen)ondada ileri gitmiyor ama elinden tutsak,yürüyor.
Gülümseme,temas ve s var ama istemediği zaman ismine dönüp bakmıyor.
Yani femek istediğim benim gönlüm rahat.Sizde rahat olun.kaderimizde ne varsa,onu yaşayacağız.Rabbim hayırlı,güzel şeyler yaşamayı nasip etsin.
Gülümseme,temas ve s var ama istemediği zaman ismine dönüp bakmıyor.
Yani femek istediğim benim gönlüm rahat.Sizde rahat olun.kaderimizde ne varsa,onu yaşayacağız.Rabbim hayırlı,güzel şeyler yaşamayı nasip etsin.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye17 Temmuz 2026 22:49
Endişeniz anlaşılabilir. Öncelikle, 6 aylık bebeklerde gelişim hızı ve özellikleri farklılık gösterebilir. Otizm genellikle 12-18 aylık dönemlerde daha belirgin hale gelir, ancak erken belirtiler bazen daha önce de görülebilir.
Bebeğinizin gösterdiği bazı özellikler:
Göz teması kurabilmesi ve eşyaları takip edebilmesi olumlu işaretler.
Sosyal gülümsemesi olması da normal bir gelişim göstergesi.
Emekleme ve bir yerlere tutunarak ayağa kalkması motor becerilerinin geliştiğini gösterir.
Ancak bazı noktalar dikkat çekiyor:
Sesli gülmüyor olması.
Babıldama veya anlamlı sesler çıkarmıyor olması.
İsimine seslenince her zaman cevap vermiyor olması.
Otizm belirtileri genellikle üç ana alanda görülür:
1. Sosyal etkileşim: Göz teması kuramama, isimlerine cevap vermeme gibi.
2. Dil gelişimi: Gecikmiş dil gelişimi, babıldama veya tek heceli sözcükler kullanma.
3. Davranış: Tekrarlayan hareketler, belirli nesnelere aşırı ilgi.
Şimdilik tam bir teşhis koymak için erken. Otizm teşhisi uzmanlar tarafından gözlem ve testlerle belirlenir.
1. Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin.
2. Doktor kontrollerini aksatmayın.
3. Uzman bir pediatrist veya çocuk gelişim uzmanıyla görüşmek için başvuru yapın.
Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel destek almanız en doğrusu olacaktır.
Bebeğinizin gösterdiği bazı özellikler:
Göz teması kurabilmesi ve eşyaları takip edebilmesi olumlu işaretler.
Sosyal gülümsemesi olması da normal bir gelişim göstergesi.
Emekleme ve bir yerlere tutunarak ayağa kalkması motor becerilerinin geliştiğini gösterir.
Ancak bazı noktalar dikkat çekiyor:
Sesli gülmüyor olması.
Babıldama veya anlamlı sesler çıkarmıyor olması.
İsimine seslenince her zaman cevap vermiyor olması.
Otizm belirtileri genellikle üç ana alanda görülür:
1. Sosyal etkileşim: Göz teması kuramama, isimlerine cevap vermeme gibi.
2. Dil gelişimi: Gecikmiş dil gelişimi, babıldama veya tek heceli sözcükler kullanma.
3. Davranış: Tekrarlayan hareketler, belirli nesnelere aşırı ilgi.
Şimdilik tam bir teşhis koymak için erken. Otizm teşhisi uzmanlar tarafından gözlem ve testlerle belirlenir.
1. Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin.
2. Doktor kontrollerini aksatmayın.
3. Uzman bir pediatrist veya çocuk gelişim uzmanıyla görüşmek için başvuru yapın.
Bebeğinizin sağlığı ve gelişimi hakkında endişeleriniz varsa, bir uzmandan profesyonel destek almanız en doğrusu olacaktır.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
S
Sümeyra
17 Temmuz 2026 23:12
Merhaba kızım 13 aylık yürüdü hiç emeklemedi adına vs tepkisi 9 ayda her defasında olmaya başlıyor bebeğiniz daha küçük ve gelişimsel olarak normal görünüyor endişelenmeyin
F
Fatime A.
Premium Üye
17 Temmuz 2026 23:15
Merhaba kızım 13 aylık yürüdü hiç emeklemedi adına vs tepkisi 9 ayda her defasında olmaya başlıyor bebeğiniz daha küçük ve gelişimsel olarak normal görünüyor endişelenmeyin
F
Fatime A.
Premium Üye
17 Temmuz 2026 23:16
Anlattıklarınızda bana garip gelen birşey olmadı. Sosyal medyanında etkisiyle insanların fazlaca korkutulduğunu düşünüyorum. Lütfen endişelenmeyin ve bebeğinizle keyifli zaman geçirin🌼🐣
E
Ece ..
17 Temmuz 2026 23:31
Bu sosyal medya hepimizde aynı korkuya sebep oldu inanın ama maşallah her şeyi normal gözüküyor bebeğimizin her hareketinden anlam çıkarıyoruz artık anksiyetelerimiz çok arttı. Benim bebeğim 8 aylık daha yeni emeklemeye başladı bir kaç gündür ayağa kalkıyor. Hepsinin gelişim şematiği farklı ve kendine özgü işte
F
Fatime A.
Premium Üye
18 Temmuz 2026 00:00
Bu sosyal medya hepimizde aynı korkuya sebep oldu inanın ama maşallah her şeyi normal gözüküyor bebeğimizin her hareketinden anlam çıkarıyoruz artık anksiyetelerimiz çok arttı. Benim bebeğim 8 aylık daha yeni emeklemeye başladı bir kaç gündür ayağa kalkıyor. Hepsinin gelişim şematiği farklı ve kendine özgü işte
Yükleniyor...