Otizm mi?

325 görüntüleme
Y

Yurdagül B. ..

11 Ağustos 2026 23:40
15 aylık kız bebek anlamlı 3 kelimesi var göz teması gülümseme alkış bay bay var. Bıcı bıcı deyince banyoya pış pış deyince beşiğine gider kumandayı ya da aloyu getir deyince getirir ama seslenince genelde bakmıyor bazen başkaları da fark ediyor takmıyor bizi falan diyorlar ama ben endişeleniyorum her zaman değil ama 10 defadan 7 krz bakmaz 3 kez hemen bakar başka odadan seslenirsem gelir ama bir de kelime sayısı aynı kaldı bi ara köpek ne yapar deyince hav diyordu şimdi onu da yapmıyor
Selma B.

Selma B.

11 Ağustos 2026 23:57
Ben uzman değilim ama gayet normal gözüküyor canı istememiştir benim oğlumda öyle 15 aylık her ege dediğimde bakmaz iletişim kuruyor sizinle bence içiniz rahat olsun zaten bu zamanlarda çok fazla kelime beklenmiyor iletişim kurması anlaması uygulaması gayet yeterli bence
R

Radiye ..

12 Ağustos 2026 00:41
Kbb ye götürmeyi hiç düşündünüz mü?
Y

Yurdagül B. ..

12 Ağustos 2026 00:47
Radiye
Kbb ye götürmeyi hiç düşündünüz mü?
Merhaba küçük olduğu için test yapılamadı ama başka şeyleri duyuyor
Y

Yurdagül B. ..

12 Ağustos 2026 00:47
Selma Borlu
Ben uzman değilim ama gayet normal gözüküyor canı istememiştir benim oğlumda öyle 15 aylık her ege dediğimde bakmaz iletişim kuruyor sizinle bence içiniz rahat olsun zaten bu zamanlarda çok fazla kelime beklenmiyor iletişim kurması anlaması uygulaması gayet yeterli bence
Umarım teşekkür ederim 💕
R

Radiye ..

12 Ağustos 2026 00:50
Yurdagül Baturay
Merhaba küçük olduğu için test yapılamadı ama başka şeyleri duyuyor
Merhaba yenidoğan döneminde bile işitme testi yapılıyor aslında. Kir birikmiş de olabilir. İçiniz rahatlasın diye kbb ye götürün. Bir sorun yoksa canı öyle istediği içindir. Anlattıklarınızın otizimle pek alakası yok çünkü.
E

Eda D.

12 Ağustos 2026 01:47
20 aylık kızım normalde her seslendiğimde bakar sizin aylarınızda bir arada her seslendiğimde bakmamıştı
Damla B.

Damla B.

12 Ağustos 2026 01:59
Boş sesleniyorsanız çoğunda bakmaması normal. Yani bebeğinizin adını söylediğinizde size baktığında karşı tepki vermiyorsanız genelde böyle yapıyorlar. Benim kızım da 14 aylık çok yaramaz sürekli adını seslendiğimiz için artık dönüp bakmıyor bile. Çünkü adını söyleme sebebim durmasını sağlamak istemem ama durmak istemediği için de seslendiğimde bakmıyor. 10 sefer sesleniyorsam 3 4 kere bakıyor diğerlerinde duysa da tepki vermiyor. Biz bile sürekli biri adımızı söylese ve neden söylediğini anlamasak bir yerden sonra tepki vermeyiz 
Y

Yurdagül B. ..

12 Ağustos 2026 10:35
Damla Beşir
Boş sesleniyorsanız çoğunda bakmaması normal. Yani bebeğinizin adını söylediğinizde size baktığında karşı tepki vermiyorsanız genelde böyle yapıyorlar. Benim kızım da 14 aylık çok yaramaz sürekli adını seslendiğimiz için artık dönüp bakmıyor bile. Çünkü adını söyleme sebebim durmasını sağlamak istemem ama durmak istemediği için de seslendiğimde bakmıyor. 10 sefer sesleniyorsam 3 4 kere bakıyor diğerlerinde duysa da tepki vermiyor. Biz bile sürekli biri adımızı söylese ve neden söylediğini anlamasak bir yerden sonra tepki vermeyiz 
Hiç böyle düşünmemiştim çok doğru 🙂
Damla B.

Damla B.

12 Ağustos 2026 12:45
Yurdagül Baturay
Hiç böyle düşünmemiştim çok doğru 🙂
Seçici duyarsızlık deniyormuş Osman hocanın videosu var şimdi iletiyorum içiniz rahat olsun yani 

https://youtu.be/jsui0ZJtxXM?si=1xtrk5d95ujVJ6v4
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir