Otizm mi ??
183 görüntüleme
K
Kübra G.
30 Mayıs 2026 22:53
21 aylık oğlum kafasını yere sert bir şekilde vuruyor bir kaç kez bunu tekrarlıyor canı acısa da yapmaya devam ediyor. Genelde sinirlendiğinde yapıyor ama bazen durduk yere yaptığı da oluyor, parmak ucunda da bazen yürüyor acaba otizm mi
Z
Zeynep B.
30 Mayıs 2026 23:06
Direk otizm demek olmaz farklı şeyleri var mı ona bakın ismine tepki veriyor mu göz teması var mı onu takip edin. Duygularını yönetimiyor şuan ondan dolayı yapıyordur parmak ucundan çok sık değilse üzerine düşmeyin

İlsu O. K.
30 Mayıs 2026 23:37
Merhaba; Otizm çok geniş yelpazesi olan bir durum, endişenizi anlıyorum ama yanlış yönlendirilmiş olmakta istemem en sağlıklısı çocuk doktorunuzla bebeğinizin özelinde görüşüp bir değerlendirme yapılması.
Ben anne olarak 21 aylıkta sinir sistemi hala gelişmekte olduğunu kendini yeterli şekilde kelime ile ifade edemediğini bu yüzden sinirlendiğinde öfkesini bu şekilde gösterebildiğini ve böyle kendini sakinleştirebildiğini düşünürdüm. Yine bu eylem karşısında verilen tepkiye göre bunu arttırabileceği ya da tekrarlayabileceğini düşünür buna göre sakin kalıp kendine zarar vermemesi için güvende tutmaya çalışırdım. Bu davranışa ek bahsettiğiniz gibi bir durum varsa parmak ucu sıklığı ne hangi durumlarda oluyor, başka anormal görünen bir davranış var mı diye gözlem yapar çocuk doktorumuza bir danışırdım
Ben anne olarak 21 aylıkta sinir sistemi hala gelişmekte olduğunu kendini yeterli şekilde kelime ile ifade edemediğini bu yüzden sinirlendiğinde öfkesini bu şekilde gösterebildiğini ve böyle kendini sakinleştirebildiğini düşünürdüm. Yine bu eylem karşısında verilen tepkiye göre bunu arttırabileceği ya da tekrarlayabileceğini düşünür buna göre sakin kalıp kendine zarar vermemesi için güvende tutmaya çalışırdım. Bu davranışa ek bahsettiğiniz gibi bir durum varsa parmak ucu sıklığı ne hangi durumlarda oluyor, başka anormal görünen bir davranış var mı diye gözlem yapar çocuk doktorumuza bir danışırdım
K
Kübra G.
31 Mayıs 2026 00:38
Teşekkür ederim 🙏🏻🌸🌸
Yükleniyor...