Otizm mi
253 görüntüleme
B
Bahar
29 Mayıs 2026 21:01
Oğlum bugün tam 7 aylık.40 haftalık doğdu 4060 kg dı. Uzun bir zamandır sürekli ellerini çeviriyor. Sırt üstü yattığında ayaklarını dümdüz yapıp geriyor ellerini titretiyor ama bunu hep yapıyor. Sırt üstü sonra geri dönmesi var kendi kendine sürünüyor desteksiz oturuyor kısa süre. Boynunu tutuyor ismine tepki veriyor gülüyor her şeyi takip ediyor babıldamaları hep var. Ama bu el hareketine kendini uçak gibi germesini anlamıyorum. Geçer mi?otizm şüphesi var mı ? Çok küçük olmasına rağmen bu tanıyı alabilir mi
T
Tuğba B. ..
29 Mayıs 2026 21:59
Ellerini bilekten mi çeviriyor
D
Dilara
29 Mayıs 2026 23:06
Merhaba Bahar Hanım, ben çocuk gelişimciyim 2 yıl kadar da özel eğitimde görev yaptım ve bir sürü otizmli öğrencim oldu öncelikle bunu söyleyim kafama göre yorum yaptığımı düşünmeyin❤️ otizm dediğimiz şey bir nörogelişimsel bir farklılıktır bir hastalık değildir. Şu an bebişiniz henüz 7 aylık tanı koymak için en az 1 yaş beklenmeli. Otizmin en belirgin özelliği göz teması olmaması ismine yanıt vermemesidir. Bebeğiniz sizinle çevresiyle iletişimi nasıl oyunlara oyuncaklara ilgi gösteriyor mu babdıldamalar var mı şu an bunları takip etmelisiniz. Gözlemediğiniz hareket onun için belki bir oyundur her davranışı ne yazık ki biz anneler hep anlamlandırmaya çalışıyoruz. Bebeğinizi gözlemlemeye devam edin. Alkış bay bay vs bunlar önemlidir bunları takip edin. Başka bir şey sormak isterseniz cevaplayabilirim🫶🏻
Ö
Özge Ş.
29 Mayıs 2026 23:33
Merhaba Bahar Hanım, ben çocuk gelişimciyim 2 yıl kadar da özel eğitimde görev yaptım ve bir sürü otizmli öğrencim oldu öncelikle bunu söyleyim kafama göre yorum yaptığımı düşünmeyin❤️ otizm dediğimiz şey bir nörogelişimsel bir farklılıktır bir hastalık değildir. Şu an bebişiniz henüz 7 aylık tanı koymak için en az 1 yaş beklenmeli. Otizmin en belirgin özelliği göz teması olmaması ismine yanıt vermemesidir. Bebeğiniz sizinle çevresiyle iletişimi nasıl oyunlara oyuncaklara ilgi gösteriyor mu babdıldamalar var mı şu an bunları takip etmelisiniz. Gözlemediğiniz hareket onun için belki bir oyundur her davranışı ne yazık ki biz anneler hep anlamlandırmaya çalışıyoruz. Bebeğinizi gözlemlemeye devam edin. Alkış bay bay vs bunlar önemlidir bunları takip edin. Başka bir şey sormak isterseniz cevaplayabilirim🫶🏻
D
Dilara
30 Mayıs 2026 00:16
Merhaba , benim oğlum 10 ay 13 günlük ismi tepki var göz teması var oyun başlatma var ortak dikkat var herseyi çok iyi ama babıldama yok ba ma ımm ehh aa nam gibi şeyler söylüyor işaret parmağını kullanıyor ama tekrarlı hecesi yok sizce başlarmı
Ö
Özge Ş.
30 Mayıs 2026 09:08
Merhaba , babıldama olmaması tek başına bir şey ifade etmez. Bazı bebişlerde konuşma seslerinde gecikmeler olabilir fakat isme dönüp bakmama seslere tepki vermeme göz teması kurmama jest kullanmama mesela bay bay alkış gibi şeyler yoksa doktora görünebilirsiniz. Bazı bebeklerin sosyal becerisi bazılarının motor bazılarının dil gelişimi daha hızlı ilerler korkulacak bir durum olduğunu düşünmüyorum fakat diğer dediğim şeyleri gözlemleyin lütfen 🫶🏻
D
Dilara
30 Mayıs 2026 09:38
7.ayında gel gel 8.ayında bay bay yaptı ama ikisinide bıraktı. Şimdi sadece alkış yapıyor. İsme bakıyor seslere dönüyor göz teması kuruyor sırayla oyun oynuyoruz. İşaret parmağını kullanıyor. Motor becerileri çok iyi ayağa tutunup kalkıyor yürümek istiyor sürekli inşallah iyidir
B
Bahar
30 Mayıs 2026 10:22
Ellerini bilekten mi çeviriyor
B
Bahar
30 Mayıs 2026 10:24
T
Tuğba B. ..
30 Mayıs 2026 12:02
Evet bilekten ve genelde heyecanlandığın da
Yükleniyor...