Otizm mi?
233 görüntüleme
N
Nur S.
13 Mart 2026 21:22
Kızım 8 ay 24 günlük, göz teması var, sosyal gülümseme var, yabancılama var, merak ettiği şeyleri olsa gerek parmakla gösteriyor açıklıyorum( lamba karanlıkta yakılır ışık verir gibi) dedesi öğretmiş saat nerede deyince salonda ki saati gösteriyor, cikcik kuşlar nerede deyince pencereyi gösteriyor çünkü kuşları izliyorlar gün içinde, emekleme var, bazen bariz anne diyor, parmağımla gösterdiğim şeye bakıyor, nesneye tutunup ayağa kalkıyor sıralama yapmaya başladı, babası ile karşılıklı top atıp tuttuğumuzda takip ediyor, sakladığım nesneyi buluyor(kutu altına örtü altına), yatak kenarına emeklediğinde bir kaç kere bebeğini düşürdüm tuk olursun bak yüksek dedim artık yaklaşıyor ama ilerlemiyor bana yada babasına bakıyor, odadan çıkarken gittiğim yeri söylersem oyununa devam ediyor ama söylemeden kaybolursam kızılca kıyamet kopuyor. Lütfen yargılamayın başlık ne alaka da demeyin son dönemde çırpınma hareketi çoğaldı ama genelde elinde nesne varken yapıyor çünkü emziğini sallayıp ses çıkarmasına mutlu oluyor, yada içi dolu bir şişeyi ama nadirde olsa hiç bir şey yokken de yapıyor ve bazen ismine seslendiğimde bakmıyor(birşeyle ilgileniyorken), çorabını çıkarıp sallıyor sonra ağzına götürüyor ama bu sallamalar kendini kaybetme boyutunda değil bazen bizi gördüğünde de çırpınıyor ve babıldama hala başlamadı babababa mamamam hala yok Otizm mi aceba demekten baba ile biz iyice pimpirike bağladık ☹️
B
Büşra
13 Mart 2026 21:54
Açıkçası hiç zannetmiyorum . Çocuğunuzun gayet güzel iletişimi var. Hepimiz geçtik bu yollardan. Malesef çağımızın sorunu hepimiz acaba mı diyoruz . Ama sizde böyle bir sorun olduğunu düşünmüyorum .
N
Nur ..
13 Mart 2026 21:55
Yazdıklarınızdan tamamen pimpiriğe bağladığınız sonucunu çıkardım :) bebeğinizin gelişimi gayet normal bence boşuna canınızı sıkmayın lütfen
İ
İrem
13 Mart 2026 22:08
Aynı dönemde aynı hisleri paylaşıyoruz Nur Hanım. 9. Ay kontrolüne gittik daha yeni içim rahatladı. Sizin de bebeğiniz gayet sağlıklı gibi :) çok pimpirikli insanlar olduk, her el sallamasını, çırpınmasını, çıkardığı sesleri otizme yorar olduk. Sosyal gülümseme, göz teması vb. varsa ki sizde de var; sorun yok demektir. Benim anladığım bu şekilde ☺️
S
Ssssss
13 Mart 2026 22:09
Bebeğiniz ay ay gelişimini tamamlamış şuan neden sonuç ilişkisi kuracak eline alacak sallayıp sallayıp atacak arkasından bakacak annem babam tepki veriyor mu diye bakacak vs vs ama otizim genetik bi hastalık ve biandq çıkmayacağı gibi tek bir harekete de bağlayamazsınız
N
Nur S.
13 Mart 2026 23:15
Açıkçası hiç zannetmiyorum . Çocuğunuzun gayet güzel iletişimi var. Hepimiz geçtik bu yollardan. Malesef çağımızın sorunu hepimiz acaba mı diyoruz . Ama sizde böyle bir sorun olduğunu düşünmüyorum .