Otizm mi
275 görüntüleme
F
Fevziye B.
26 Haziran 2025 20:05
Bebeğim 11 ay 5 günlük. Hala emekleme yok. Sosyal gülümsemesi iyi ismine de dönüyor çoğu zaman. Ama gün içerisinde ara ara ellerini ve ayaklarını ritmik bir şekilde oynatıyor. Ben ve babası dışında kimseye gitmek istemiyor ve giderse de ağlıyor. Bir şeye dokunma da çok temkinli
F
Fatma S. ..
26 Haziran 2025 20:13
Sosyal gülümseme ve göz teması varsa ismine dönüp bakıyorsa endişe etmeyin bence. Yeni keşfettiği bir hareketi defalarca yapmak isteyebilir. Yabancılara gitmek istememesi de normal. Dokunma konusu içinde duyusal hasssasiyet olarak araştırın. Belki evde kendi yaptığınız hamur, kum gibi şeylerle oynatmaya çalışırsanız yavaş yavaş aşabilir. Duyusal hasssasiyeti olan çocuklar bu tarz şeylere peluş oyuncaklara dokunmak istemez. Zorlamayın ama oyun oynatmayı deneyin. Ergoterapist sayfalarına bakın.
M
Müge L.
26 Haziran 2025 20:21
Bazı çocuklar temkinli bence bende elleri sallamak dil gelişimi ek gıda reddi sebebiyle ergoterapistle görüştüm sadece sorular sordu vs başlamadık bilgilendirme amacı gibiydi. Daha çok küçük dendi . Fiziksel olarak sıkıntı yoktu ama 6. 6.5 aylıkken babamm anne dede diyordu söylemeyi kısa sürede bıraktı ve yaşını geçtikten sonra başladı şuan 8nde 17 ay olacak müthiş ilerleme var . Benim oğlumda çok çekinirdi babaanne dede den bile şuan onu aşmış durumdayız . He birde dışarda tıp oynuyoruz konuşmuyoruz yaramazlıkta yapmıyoruz mızmızlanmıyoruz evde annemize herşeyi yapıyoruz 😅
F
Fatma S. ..
26 Haziran 2025 20:51
Benim kızım da 1 yaşından sonra deli gibi dönüyordu ama öyle böyle değil sonra bıraktı. Tırnak kestirmezdi mesela araştırdım ergoterapistlerden ses rahatsız ediyor olabilir yazıyordu şarkı açıp denedim önce oyuncakların tırnaklarını kestim böylelikle onu da aştık. Eminim araştırınca işinize yarayacak evde yapabileceğiniz birşeyler bulursunuz.
F
Fevziye B.
2 Temmuz 2025 20:39
Teşekkürler herkese