Otizm Korkusu

732 görüntüleme
A

Ayşe K.

3 Mayıs 2026 13:39
36 haftada doğan düzeltilmiş 7 aylık kızım var, hep sessiz bir bebekdi şu anda öyle babıldama yok, adına bazen ilk seferde bakıyor bazen 4.5. Seslenince bazen hiç bakmıyor. İnsanlar karşısına gelince sevmek için kafasını çeviriyor. Ama uzaktan bakıyor, bize gülümsüyor. Alkış bay bay taksitte yok. Varmı bizim gibi süreç yaşayanlar.
E

Eda D.

3 Mayıs 2026 13:55
Bizde alkış 8,5-9 aylıkken başladı bay bay [12.ay](12.ay) ortasında şimdi 17 aylık yolda bay bay yapmadığı kimse yok isme dönüp bakmada [9.aya](9.aya) kadar olmaması normal deniliyor.
E

Eda D.

3 Mayıs 2026 13:57
Bu arada 34+5 de doğduk düzeltilmiş [10.aya](10.aya) ancak tam oturdu düzeltilmiş 12,5 aylık yürüdü
Afranur K.

Afranur K.

3 Mayıs 2026 14:42
Biz normal zamanda doğum 7. Ayımızdayız, ismine bakıyor ama istediği zaman 😅 bu çok belli oluyor. Eğer sevdiği oyuncakla oynuyorsa ismine dönmez.

Bay bay var ama bilinçli yaptığını düşünmüyorum, daha erken olduğunu bile düşünüyorum hatta.

İnsanları da sevmiyor, babası ya da benden başkasına gitmeyi hiç sevmez, o insanlara uzun süre vakit geçirmezse gülmez. Dünyasında biz varız sadece çünkü.

Yani açıkçası bana bunlar hep normal geldi, gelişimi süreç içerisinde devam ediyor, bir duraksama yaşamadı. Her ay bir önceki aydan daha farklı şeyler öğrenip büyüyor.
A

Ayşe K.

3 Mayıs 2026 14:43
Teşekkür ederim inşallah öyledir, ikinci çocuğum çok farklı bir bebek, başta sp falan da dediler, bazı kan değerleri yüksek çıktı , bir sürü şey oldu şimdi de bunlar çok takıldı kafama.
Afranur K.

Afranur K.

3 Mayıs 2026 14:44
Bi de otizmde iletişim eksikliği çok net oluyor, kendi yiğenim otizmli olduğu için vebekliğini hatırlıyorum iletişim, sosyal ağ hiç olmuyor o çocuklarda. Annesiyle dahi göz göze gelmez, sadece sevdiği bir oyuncağı ile ritmik şekilde oynardı.

Bu anlattığınız tablo o tablo ile uyumlu değil.
L

Lale

Premium Üye
3 Mayıs 2026 14:59
Ben dil konuşma terapisti ile görüştüğümde isme dönmeye [12.aya](12.aya) kadar bekleyebiliyoruz dediler. [10.aya](10.aya) kadar da babıldamayi söylediler. Arada ismine bakması bile bir [şey.bizde](şey.bizde) kızıma o aylarda her seslendiğimizde bakmazdı. Hemen en kötüsünü düşünmeyin. Babıldama konusuna da gelince kızım ga ga ga diyordu ba ba ba da dudaklarıyla yapıyordu ama ses yoktu. 9.ayın sonunda ba ba ba dedi. Bebeğinize zaman verin her çocuk kendine özeldir. Sakin bir yapısı [olabilir.benim](olabilir.benim) kızda öyle sakindir bu aralar hırçınlaşmış.11.ayına girdi [yeni.bende](yeni.bende) sakin bir bebekmişim annemin anlattığına göre.bebeğinizle konuşun her yaptığınızı anlatın, çocuk şarkıları söyleyin, kitap okuyun mutlaka ekran vermeyin bunlar dil gelişimini etkiler mutlaka. Ba ba bayı söylerken yüksek sesle söyleyin. Zamanla yapacaktır. Sevgiyle büyüsün
A

Ayşe K.

3 Mayıs 2026 15:08
Çok teşekkür ederim okul öncesi öğrt inanın herşeyi yapıyorum ama kızım pek sevmiyor, dikkatini çekmiyor yani, hep sakin bir bebekte, daha hiç uykusuz kalmadım, ağlamaz bile çok, herkese gülüyor, hem yapı hem kilo olarak ağır sırt üstü de dönüyor ama yüzüstü sevmiyor 9 kilo onunda etkisi var sanırım. Ama işte ilgilenmeyince sosyal bir iletişim kurmuyor gibi geliyor. Herkesin bebeğin iyi olsun inşallah
L

Lale

Premium Üye
3 Mayıs 2026 15:39
Ayşe Kaplan
Çok teşekkür ederim okul öncesi öğrt inanın herşeyi yapıyorum ama kızım pek sevmiyor, dikkatini çekmiyor yani, hep sakin bir bebekte, daha hiç uykusuz kalmadım, ağlamaz bile çok, herkese gülüyor, hem yapı hem kilo olarak ağır sırt üstü de dönüyor ama yüzüstü sevmiyor 9 kilo onunda etkisi var sanırım. Ama işte ilgilenmeyince sosyal bir iletişim kurmuyor gibi geliyor. Herkesin bebeğin iyi olsun inşallah
Evet kilo etkiler dönmeyi. Bizimki zayıf olduğu halde tam tur dönmeyi [9.ayda](9.ayda) yaptı. Sağa sola yüzden sırta dönerdi yüz üstünü sevmediği için dönmezdi. Şimdi yuvarlanıyor. Her ay bir endişe içinde geçiyor. Bizimki de küvözde kaldığı için bende bi şey geç olduğunda hemen endişeleniyorum ve bu hiç bitmeyecek galiba.
E

Eda P.

6 Mayıs 2026 23:17
Merhabalar 14 aylık oğlum bazen kafasını yere koyup sürtüyor yerden öyle emekliyir sık değil bazen sağ eliylede bazen kulağına yada kafadina tokat atiyir yada sertçe tutuyor ama çok neşeli bir çocuk sürekli kucak istiyor oyun oynamak istiyor bizi cagiriyir ona kapıyı kapat diyince bir şey isteyince hemen yapıyor anlıyor ama bazı hareketlerinden korkuyjrum lütfen bebeği aynı olan kişiler ne yapacağımı bilmiuorum
E

Eda P.

6 Mayıs 2026 23:18
Yazsın
A

Ayşe K.

6 Mayıs 2026 23:27
Baş ağrısı, ya da diş ağrısından yapıyor olabilir. Bazen bir hareketi keşfettiklerin de de tekrar ediyorlar yeni birşey öğrenene kadar, anlaması, oyun oynaması güzel birşey, o anlarda sevdiği başka birşeyi gösterip dikkatini çekebilirsiniz, yapma demek daha çok yapmasına sebep olabiliyor bazen, ya da kendisi de bir süre sonra bırakabilir.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir