Otizm Belirtisi mi?

540 görüntüleme
H

Hilal O.

31 Temmuz 2026 05:40
Merhabalar 12 aylık oglum emerken gözlerime bakmıyor ayrıca ona bakmamdan sanki rahatsız oluyormuş gibi gözlerini kacırıyor eliyle kapatıyor bazen de yüzümü baska yone cevırıyor. Normal mi böyle bir durum yaşayan var mı?uzun zamandır böyle.
G

Gamze G.

31 Temmuz 2026 06:55
Merhaba normal zamanda bakıyorsa bir problem yoktur çünkü benim bebeğimde öyle emerken asla bana bakmaz sevmez yani bir yerlere dalar ya da eliyle yüzünü kapatır bu o anda sadece ona odaklanmak istediklerini gösteriyormuş. Benim bebişimde 8 aylık ve hep böyleydi normal zamanda göz teması vardır söylediğinize göre sadece emerken yoktur bu da gayet normal.
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

31 Temmuz 2026 07:50
14 aylık oldu bebeğim hala emerken elleriyle yüzünü kapatır
Mine Ş.

Mine Ş.

31 Temmuz 2026 08:56
11 aylığız benim de yüzümü eliyle çeviriyor sanırım göz göze gelince uykusu açılıyor 😂
H

Hilal O.

31 Temmuz 2026 09:12
Ayy o kadar içim rahatladı ki çok teşekkür ederim cevaplarınız için.çocuk gelişimçiye gittik o da gayet normal dedi ama ben kendime anlatamadım.
M

Merve K.

31 Temmuz 2026 09:23
Sizinki normal de benn kendime nasıl anlatayım kızım 2 buçuk yaşında benim cümlelerimi tekrarlıyor anlık olarak algı olarak çok iyi dil olarakta çok iyi ama tekrarlama özelliği var
G

Gamze G.

31 Temmuz 2026 12:14
Merve Köprü
Sizinki normal de benn kendime nasıl anlatayım kızım 2 buçuk yaşında benim cümlelerimi tekrarlıyor anlık olarak algı olarak çok iyi dil olarakta çok iyi ama tekrarlama özelliği var
Merve Hanım merhaba, yanlış anlamazsınız bir şey söylemek istiyorum alakalı alakasız her yere neden aynı şeyi yazıyorsunuz? Görülme isteği mi destek bulma mı? Kızınızın tekrarlama olayından şikayetçisiniz ama aynı şeyi siz yapıyorsunuz. Belki sizde görüyordur bu tekrarlama olayını yada siz onda göre göre sirayet etti bilmiyorum ama dediğim gibi dikkatimi çekti paylaşmak istedim🌸
M

Merve K.

31 Temmuz 2026 13:18
Gamze Gamze
Merve Hanım merhaba, yanlış anlamazsınız bir şey söylemek istiyorum alakalı alakasız her yere neden aynı şeyi yazıyorsunuz? Görülme isteği mi destek bulma mı? Kızınızın tekrarlama olayından şikayetçisiniz ama aynı şeyi siz yapıyorsunuz. Belki sizde görüyordur bu tekrarlama olayını yada siz onda göre göre sirayet etti bilmiyorum ama dediğim gibi dikkatimi çekti paylaşmak istedim🌸
Açıkçası fikir almak istiyorum belki bilir kişi yazar diye 3 yasına kadar ekolali normal deniliyor ama bilmiyorum çocuk doktoru otizm belirtisi olabilir dedi ama kızımın göz teması var isme tepkisi var kendi anlamlı cümleleri var isteklerini söyleme var
M

Merve K.

31 Temmuz 2026 13:25
Gamze Gamze
He birde söyle bir şey var tek büyüyor telefon ister istemez veriliyor bide görüntülü konuşmalarda babaanneye şöyle de böyle de dediğimde babaanneye bay bay de diyorum örnegin oda aynı cümleyi kuruyor acaba bu onda alışkanlık mı yaptı
G

Gamze G.

1 Ağustos 2026 20:40
Merve Köprü
Açıkçası fikir almak istiyorum belki bilir kişi yazar diye 3 yasına kadar ekolali normal deniliyor ama bilmiyorum çocuk doktoru otizm belirtisi olabilir dedi ama kızımın göz teması var isme tepkisi var kendi anlamlı cümleleri var isteklerini söyleme var
Merhaba tek bir doktora mı götürdünüz sadece yani farklı doktorlardan da görüş aldınız mı
M

Merve K.

1 Ağustos 2026 20:41
Gamze Gamze
Merhaba tek bir doktora mı götürdünüz sadece yani farklı doktorlardan da görüş aldınız mı
Tek bir doktor gördü suanlık
G

Gamze G.

1 Ağustos 2026 23:25
Merve Köprü
Tek bir doktor gördü suanlık
Anne olarak haliyle çok endişeleniyorsunuz şahsi fikrim bir an önce farklı bir doktora gerekirse iki farklı doktora daha götürmeniz ama doktoru iyi araştırın tecrübeli olsun alanında uzman olsun. Sizede yazık günah sürekli aklınızda acaba sorun nedir diye tüm enerjinizi oraya verene kadar kafanız daha rahat bir şekilde yavrunuzla ilgilenin. Hatta mümkünse araştırın bu hafta içinden gidin inşallah bir sorun yoktur her şey normaldir 🌸
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir