Otizm Belirtileri mi?
470 görüntüleme
G
Gizem Ö.
25 Haziran 2026 01:37
Merhaba 15 aylık bebeğim var ekranla büyüdü diyebilirim çalıştığım için bakıcısını ve bizi aşırı zorladığı zamanlar açmaya başladık bu alışkanlık oldu tv açmasakda oluyordu kitapları vardı ama kitapları ısrıp kopardı parçayı yuttuğu için kaldırmak zorunda kaldım bir süre bu zaman zarfında tv ye çok bağlandı hergün işten sonra parka götürüp oynattım toprakla çimenle temas ettirdim vs. Yürümeye başladı şuan hiç bir anlamlı kelimesi yok gel al ver gibi basit komutları algılamıyor ismine bazen asla dönmüyor ama ben başka odadan seslenince koşarak geliyor bana aşırı bağlı gülüyoruz eğleniyoruz ama canı istemedi mi asla bakmıyor ismine alkış var sadece baybay öpücük işaret etme yok. Ama bir yere gitmek istediğinde elimden tutup götürüyor bazen elimi tuttuğunda etrafımda dönüyor yürüteç kullandık bir dönem bazen normal düz bazen parmak ucunda basıyor bazen babıldama şeklinde bize tv ye tepki gösterebiliyor bağırır gibi
Endişelenmeli miyim ne yapmalıyım en doğru sonuca ulaşabilmem için hangi branş doktora götürmeliyim değerli fikirlerinize düşüncelerinize çok ihtiyacım var çok korkuyorum
Endişelenmeli miyim ne yapmalıyım en doğru sonuca ulaşabilmem için hangi branş doktora götürmeliyim değerli fikirlerinize düşüncelerinize çok ihtiyacım var çok korkuyorum
G
Gizem Ö.
25 Haziran 2026 01:41
Oyun oynama asla yok oyuncakları ağzına götürüyor sürekli legolarımız var birleştirmeyi yapıyorum onunla ama kızım her seferinde bozuyor iletişimimiz bazen iyi bazen kötü oluyor ben şarkı söyleyince konuşunca asla dinlemiyor ağlıyor tv den koparmak için sürekli akşamları dışarı çıkarıyorum elimden geldiği kadar
E
Evren
25 Haziran 2026 07:25
Merhaba ekran maruziyeti olabilir .Ekranı tamamen kesmeniz en mantıklısı benim oğlumda 15 aylık .Kalın kitaplar var onlar ilgisini çekiyor hayvanlı olanlar sesli .Yoksa oda koparıp ağzına atıyor.
E
Evren
25 Haziran 2026 07:27
Sıfır ekran en güzeli evet çok [zor.ilk](zor.ilk) önce çocuk pediatriye götürün o sizi yönlendirecektir ama mutlaka ekran kaynaklı ve bu yüzden düzelebilir sağlıkla kalın
G
Gizem Ö.
25 Haziran 2026 09:12
Merhaba ekran maruziyeti olabilir .Ekranı tamamen kesmeniz en mantıklısı benim oğlumda 15 aylık .Kalın kitaplar var onlar ilgisini çekiyor hayvanlı olanlar sesli .Yoksa oda koparıp ağzına atıyor.
E
Evren
25 Haziran 2026 09:14
Bende 26 haftalık doğum yaptım.Bir oyun geubuna görüseniz ben haftada iki gün oyun grubuna başladım.Bu arada benim oğlumda aklınıza gelebilecek herşeyi ama herşeyi ağzına atıyor ve yutmaya çalışıyor .nerde yaşıyorsunız bilmiyorum ama oyın geubu çok iyi gelir
C
Cennet ..
25 Haziran 2026 09:17
Göz teması var mı? Legoları bozması çok normal henüz o aşamada değil çünkü. Bana da ekram maruziyeti gibi geldi.
G
Gizem Ö.
25 Haziran 2026 09:19
Göz teması var mı? Legoları bozması çok normal henüz o aşamada değil çünkü. Bana da ekram maruziyeti gibi geldi.
G
Gizem Ö.
25 Haziran 2026 09:21
Bende 26 haftalık doğum yaptım.Bir oyun geubuna görüseniz ben haftada iki gün oyun grubuna başladım.Bu arada benim oğlumda aklınıza gelebilecek herşeyi ama herşeyi ağzına atıyor ve yutmaya çalışıyor .nerde yaşıyorsunız bilmiyorum ama oyın geubu çok iyi gelir
C
Cennet ..
25 Haziran 2026 09:21
O zaman endişelenmeyin ama ekranı tamamen sıfırlamanız gerekiyor. Bilmiyorum bebeğinize kim bakıyor ama sonuçta siz ona bebeğinizi emanet ediyorsunuz. Ekran verme diyince de vermez heralde
E
Evren
25 Haziran 2026 09:23
26 demişim 36 olacaktı Kesinlikle öneririm sürekli seslenmeyin ismiyle peki dış tepkileri nasıl .Yani başka bir sese etrafına ilgisiz mi .Ama ekranı tamamen kesin çok zor olacak ama değecek inanın

Deniz T.
Premium Üye
25 Haziran 2026 10:43
Canı istediğinde iletişim kuruyor göz teması var bazen ismine dönmüyor 10 kere seslensemde tepki vermiyor ben ya odadan seslenince geliyor ama arıyor beni
G
Gizem Ö.
25 Haziran 2026 11:34
26 demişim 36 olacaktı Kesinlikle öneririm sürekli seslenmeyin ismiyle peki dış tepkileri nasıl .Yani başka bir sese etrafına ilgisiz mi .Ama ekranı tamamen kesin çok zor olacak ama değecek inanın
G
Gizem Ö.
25 Haziran 2026 11:35
Kbb servisine göturdunuz mu? Bazen cocuklar duymuyor ya daaz duydugu icin twpki vermiyor olabilirler. Estra da ekrani azaltirsaniz duzelecegini dusunuyorum. Saglicakla kalin
Yükleniyor...