Otizm
368 görüntüleme
B
Buse T.
10 Haziran 2025 19:49
Merhaba hocam, 5 aylık bebeğim var sosyal gülümsemesi çok yoğun kahkaha atar eline verdiğini alıyor fakat sürekli bişeyleri sallıyor gibi uyurken de o şekilde yaparak uyur el kol hareketleri fazla. Birde çok nadir ismine bakıyo. Daha önceden de kalabalıktan çok korkar ağlardı ama şuan ona alıştı tepki vermiyor artık
A
Aysima K.
10 Haziran 2025 21:14
Merhaba ben de buna benzer soru sormuştum. Osman hoca da "Eğer bir bebekte sosyal gülümseme ve göz teması varsa korkmayın" Diye cvp vermişti. İsmine dönme olayı genellikle 6 aydan sonra başlar 9 aya kadar vakit var
Yani daha çok erken. Tekrarlayıcı hareketler otizm değildir dedi. Evet biz anneler çok endişe ediyoruz çünkü çok bilgi kirliliği var sosyal medyada. Emin olun ki şuan bebeğinizde hiç bir sıkıntı yoktur. Siz göz teması, sosyal gülümsemesi ve 9 aya kadar ismine dönmesine dikkat edin yeter. İçiniz rahat etsin diye ben yazmak istedim ama elbette ki doğru kararı doktor verir her zaman. Ben sadece gördüklerimden ve sorduklarımdan yola çıkarak cvpladım. Sağlıkla büyütün Kuzunuzu 🙏🍀
Yani daha çok erken. Tekrarlayıcı hareketler otizm değildir dedi. Evet biz anneler çok endişe ediyoruz çünkü çok bilgi kirliliği var sosyal medyada. Emin olun ki şuan bebeğinizde hiç bir sıkıntı yoktur. Siz göz teması, sosyal gülümsemesi ve 9 aya kadar ismine dönmesine dikkat edin yeter. İçiniz rahat etsin diye ben yazmak istedim ama elbette ki doğru kararı doktor verir her zaman. Ben sadece gördüklerimden ve sorduklarımdan yola çıkarak cvpladım. Sağlıkla büyütün Kuzunuzu 🙏🍀
B
Buse T.
10 Haziran 2025 23:52
Evet benim araştırmalarıma göre de bu şekilde ama içim rahat etsin diye yazdım. Teşekkür ediyorum bilginizi paylaştığınız için ❤