Otizim Olabilir mi?

170 görüntüleme
Z

Zeynep S.

24 Şubat 2026 18:26
Merhabalar yeğenim 8 aylık. İsmine dönmüyor ama bıbıldamalar cee ee oyununa tepki sosyal gülümsemeler var sevinmesi var göz teması kurmuyor diye pediatriye götürdük göz temas azlığı var dedi ama kafamıza takıldı otizim olabilir mi otizim belirtileri nelerdir ve göz temasını nasıl coğaltabiliriz yardımcı ollur musunuz bir de elini agzina goturme var verdigimiz oyuncaklari hemen agzina goturmek istiyor el kol hareketi de var
İ

İrem

24 Şubat 2026 20:59
Merhabalar, sosyal gülümsemesi ve oyun oynama varsa belki göz doktoruna da bir gösterilebilir aslında aklıma o geldi Zeynep hanımcığım göstermiş miydiniz
İ

İrem

24 Şubat 2026 21:00
Elini ağzına götürme çok çok normal 3. Aydan beri öyle benim de bebeğim 8 aylık o konuda içiniz rahat olsun bence
Z

Zeynep S.

24 Şubat 2026 21:04

İrem

Merhabalar, sosyal gülümsemesi ve oyun oynama varsa belki göz doktoruna da bir gösterilebilir aslında aklıma o geldi Zeynep hanımcığım göstermiş miydiniz

Evet çocuk hastalıkları biraz şaşılık var gibi demişti ama göz doktoru herhangi bir sıkıntı yok dedi
Z

Zeynep S.

24 Şubat 2026 21:05

İrem

Elini ağzına götürme çok çok normal 3. Aydan beri öyle benim de bebeğim 8 aylık o konuda içiniz rahat olsun bence

Evet böyle hareketleri var normal bir cocuk yapiyor diyolar ama otizim olan bebek yapiyo mu bilgim yok
İ

İrem

24 Şubat 2026 22:29
Otizm konusunda maalesef anneleri çok tedirgin ettiklerini düşünüyorum. Anladığım kadarıyla tam anlamıyla teşhis zaten ilerleyen zamanlarda konuşabiliyor. Sosyal gülümseme, oyun var ise göz teması için dediğiniz gibi artırıcı egzersizler yapılabilir. Bizimki ‘oğlum neredeymiş’ deyip atıyorum battaniyeyi yukarı kaldırıp ‘burdaymış’ diye indirme oyununu çok seviyor onu yapabilirsiniz. Birinin kucağındayken arkasına geçip ‘anne nerede’, birden göz hizasına çıkıp ‘buradaymış’, kapıya bakar şekilde bırakıp çıkıp yine ‘anne nerede’ ‘buradaymış’ oyunu oynanabilir. Başlarda daha yakından başlanıp uzaklaşılabilir. Işıklı sesli yengeç oyuncağı var o ve renkli kartlar biraz daha göz takibi için kullanılabilir. Canlı temas için en güzeli bence anne ile buradaymış oyunları olur 🙏🏻🌸
Z

Zeynep S.

24 Şubat 2026 22:30

İrem

Otizm konusunda maalesef anneleri çok tedirgin ettiklerini düşünüyorum. Anladığım kadarıyla tam anlamıyla teşhis zaten ilerleyen zamanlarda konuşabiliyor. Sosyal gülümseme, oyun var ise göz teması için dediğiniz gibi artırıcı egzersizler yapılabilir. Bizimki ‘oğlum neredeymiş’ deyip atıyorum battaniyeyi yukarı kaldırıp ‘burdaymış’ diye indirme oyununu çok seviyor onu yapabilirsiniz. Birinin kucağındayken arkasına geçip ‘anne nerede’, birden göz hizasına çıkıp ‘buradaymış’, kapıya bakar şekilde bırakıp çıkıp yine ‘anne nerede’ ‘buradaymış’ oyunu oynanabilir. Başlarda daha yakından başlanıp uzaklaşılabilir. Işıklı sesli yengeç oyuncağı var o ve renkli kartlar biraz daha göz takibi için kullanılabilir. Canlı temas için en güzeli bence anne ile buradaymış oyunları olur 🙏🏻🌸

Cok tesekkur ederiz deniycez

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir