Otizim

34 görüntüleme
N

Nursena K.

19 Ocak 2026 00:59
Merhaba,

32 aylık bir oğlum var. Son zamanlarda gelişimiyle ilgili bazı konularda kafam karışıyor ve deneyim paylaşımı yapmak istiyorum.

Oğlum konuşuyor, vedalaşıyor, isteklerini söylüyor, heyecanlandığında “buldum” gibi ifadeler kullanıyor ve bağ kuruyor. Ama sohbet dahilinde bir konuşma yok hep istekleri dahilinde bak anne lütfen gibi bisküvi ver anne lütfen diyor

Ama aynı zamanda bazı oyunlarda kontrolcü olabiliyor, dizdiği şeyler bozulduğunda tepki veriyor ve kalabalık ortamlarda bazen insanlara çok yönelmiyor. Ve aşırı hiperaktif dışarı da özgür takılmak isteyen ve bize yine istekleri dahilinde gelen bi çocuk. Ben ve babası ile oyunlarımıza katılıyor baba anne oyun oynayalım diyor ama paylaşım yapmıyor oyuncaklarını asla bize vermiyor bu ne diye sorduğumuzda bazen cevap veriyor ismini biz söylediğimizde tekrar ediyor ama biri sorduğunda söylemiyor. Herhangi bir ortama gittiğinde yine hep eşya ve ilgi çekici şeylere odaklanıyor oyuncak yada eşya gibi

Bu yaşta olan çocuklarda bu tür davranışları yaşayan, benzer süreçlerden geçen ebeveynler varsa deneyimlerini duymak isterim.

Amacım teşhis koymak değil, gelişimsel olarak nelerin normal sayılabileceğini anlamak.

Cevap verip yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim

@Osman Gönülal hocam lütfen umarım sizlerde görüp değerli fikirlerinizi paylaşırsınız

Bu konuda henüz mesaj bulunmuyor.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir