Osman Hocam Lütfen Görün🙏😔

369 görüntüleme
A

Aslıhan G. Ç.

22 Haziran 2025 13:17
Kızım 9 ay 10 günlük.. doğum kilomuz 2890 şuan da 7.5 kilomuz boyumuz 68.5.. anne sütü alıyoruz.. ek gıda iyi gibi zor da olsa yiyoruz oyunla falan.. aralarda beni emiyor.. çalışıyorum bu arada.. beslenme düzenimizi şu şekilde anlatayım sabah 8-9 kahvaltı erken yaptıysa 10 da uyumadan kaşık maması anne sütüyle karıştırılmış sınra 10.30 da ilk uyku 12 ye kadar 12.30-13.00 gibi çorba.. 15-15.30 gibi meyve püresi ya da yoğurtlu meyve.. 15.30-16 gibi ikinci uyku 17.30-18 E kadar.. sonra akşam yemeği.. akşam yemeği de erken bittiyse yatmadan yine kaşık maması.. sizce yok mu yükleniyorum sağlık ocağı hemşire kilosu az saat başı besle dedi ama saat başı nasıl. Yesin çocuk anlamadım.. bu kadar yemesine rağmen kilo alımı az.. yiyor hemen kaka yapıyor.. acaba yapısı mı böyle anlamadım.. Cuma günü doktora gittim sınırın biraz altında dedi diyetisyen yönlendirdi onlarda ınfatrini diye bi mama verdiler bibeoenla içir diye biberon tutmuyor malesef kızım o zaman muhalllrbi yap dediler kaşık maması yerine artık bununla muhallebi yapıp vermeyi düşünüyorum ama kızım 10 gündir zor yiyor acaba acıkmadığı için mi istemiyor yemek? Sizin düzeninix nasıl acaba
H

Hatice Ö.

22 Haziran 2025 13:45
Benim 10.5 aylık ikizlerim var sabah 7 de uyanırlar 8-8.30 gibi kahvaltı 9 da bitmiş olur kahvaltı faslı, 10 ilk uykuları uyumadan önce mama içerler önceden 210 yapardım hepsini icerlerdi şimdi bazen 180 bazen 150 bazen 120 bitiriyorlar yani gün gün değişir içtiği mamalar, 11.30 da uykudan kalkarlar, öğlen ara öğün şeklinde veririm sabah pankek yaptıysam onu veririm blw yedikleri kadarını yerler yemediklerini yogurtla karıştırıp veririm, yada meyve püresi ile bir karışım yaparım yediririm, ara öğünü saat 13-13.30 gibi yediririm ikinci uykuları 3 te ama 14.40 gibi beslenirler istediği kadarını içerler mamanın ve 1 saat uyurlar 16.00 da kalkarlar 17.30 dan sonra akşam yemeği yerler en geç 18.30 a kadar yemiş olurlar akşam 8 de yatırmadan önce de mama içerler yine gece beslenmek için kalkmazlar, senin beslenme düzenin biraz fazla sık ve karışık geldi bana yada kendi duzenime alıştığım için senin düzenin karışık geldi bilemiyorum ama fazla sık yedirdigin için yemek istemeyebilir, bir doktor yemeyen bebekler için bir önceki öğün ile aralarinda 3 saat olmalı demişti
A

Aslıhan G. Ç.

22 Haziran 2025 13:50
Bana da fazla gibi geliyor ama hemşire bana 1 saatte bi yedir sen çok aç bırakıyorsun kilo almıyor diyor.. mama içmiyor kızım anne sütü emiyor ama günlük ne kadar tüketiyor miktar olarak bilmiyorum ama öyle sık ve istekli emmiyor malesef
H

Hatice Ö.

22 Haziran 2025 13:54
Hemşire saatte bir besle derken eminim ek gıda vermeni değil emzirmeni söylemrk istemiştir aksi halde meslektaşımin bu konu da yanildigini düşünmek istemiyorum çünkü hangi iştahta bir bebek olursa olsun saatte 1 ek gıda alamaz istemediği halde zorlarsaniz bu sefer red yaşama ihtimaliniz oluşur o sizin için iyice çıkmaza girer, ne kadar emdiginin bir önemi yok beslenme aralarinda emzirmen yeterli, ayrıca şu an kilosu kaç ki az diye endişelendin
F

Fatma S. ..

22 Haziran 2025 19:56
Meyve püresini irmik yulaf gibi şeylerle hazırlayın. Çorba yerine tavuklu etli bakliyatlı yemek/ püre artık o çocuğunuza göre değişir. Çorba sadece midesini suyla dolduran kalorisi düşük bir besin malesef
A

Aslıhan G. Ç.

22 Haziran 2025 20:10
Yok yok gerçekten emzirmekren bahsetmedi bildiğin yedir sürekli dedi hatta 9 aylık artık anne sütü ya da mamayla doymaz dedi kahvaltı çorba muhallebi falan yap yedir dedi normalde ben kahvaltı çorba akşam yemeği aralarda meyve veriyordum emiyordu 3-4 kere yatmadan da kaşık maması buna az dedi aç bırakıyorsun çocuğu dedi kilomuz şuan da 7.5 9 ay 11 günlüğüz 2890 doğum kilomuz
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

23 Haziran 2025 12:52
Aslıhan hanım, beslenme düzenini çok güzel özetlemişsiniz ama sağlıklı bir değerlendirme yapabilmek için mutlaka mevcut kilo, boy ve aylık kilo alım hızı gibi veriler gerekiyor. Bunlar olmadan yeterli mi, az mı? gibi yorum yapmak yanıltıcı olur💐
A

Aslıhan G. Ç.

23 Haziran 2025 13:24
Merhaba şuan da 7.5 kilomız boyumuz 68.5 baş 43 aylık 200-300 arası alıyor
A

Aslıhan G. Ç.

23 Haziran 2025 19:54
??

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir