Orta Kulak İltihabı
86 görüntüleme
L
Leyla O. ..
17 Mart 2026 08:47
Merhabalar benim oğlum 21 aylık ve Bir aydır geçmeyen bir gribimiz var. Antibiyotik kullandık soğuk algınlığı ilacıda kullandık tam bitti diyoruz tekrar başa dönüyoruz. Gece ateşi 39 çıktı şiddetli Orta kulak iltihabı dedi doktor ve kulak zarı patlayabilir dedi kulak içi tüp önerdi geniz eti olabilir dedi ama oğlum normal zamanlarda asla horlamaz hatta hastayken bile nadiren horlar. Sorum şu acaba Orta kulak iltihabı geniz etinden değilde benim yanlış bir sekilde burnunu yikamamdan kaynaklı olabilir mi gerçekten çok üzgünüm uzun oldu kusura bakmayın
A
Arzu.G
17 Mart 2026 10:13
Osman hoca burun yikamanin kulak iltihabına yol acmayacagini aksine temizlenmezse iltihap olabileceğini söylüyor her zaman .nasıl yikiyorsunuz ki şüpheye düştünüz
L
Leyla O. ..
17 Mart 2026 10:22
Hızlı ve basınçlı bir şekilde suyu verince iltihap olabilir diye okumuştum bende oğlum yıkama esnasında çok ağladığı için öyle yapıyordum. Acaba yanlış yıkamadan dolayı mı diye endişe ediliyorum

Afranur K.
17 Mart 2026 10:29
Hızlı ve basınçlı bir şekilde suyu verince iltihap olabilir diye okumuştum bende oğlum yıkama esnasında çok ağladığı için öyle yapıyordum. Acaba yanlış yıkamadan dolayı mı diye endişe ediliyorum
E
Elif A.
23 Mart 2026 00:58
Bende günlerdir acaba benim yüzümden mi böyle burnundaki mikroplar kulagina gitti kulak iltihabına dönüştu diye kendimi suçluyordum. 2-3 doktora ve 1 kbb ye sordum hepsi bu uygulamaya okay dedi. Belki basınç uygulamak yerine bir tik daha yavaş sıkmak gerekiyor sanirim , çünkü önemli olan şeyin sumugun dışarı çıkması değil burnun arkasının nemlendirilmesi oldugunu söylediler . Yani sumuk genizden mideye de inebilir , burnundan akadabilir. İkisi de okay