Opa Çocuk Felci Aşısı Yaptıramamak

16 görüntüleme
İ

İrem K. Y.

14 Nisan 2026 20:37
Merhaba, ben bağışıklık baskılayıcı ilaç kullandığım için oğluma OPA çocuk felci aşısını ( ağızdan olan ) yapmaktan çekindiler. Benim doktorum da mümkünse 2 yıl sonra yapılsın dedi. Ama ben endişeleniyorum tabi ki çocuğum için. Bir doktor yaptırmazsanız bence denize sokmayın artık eskiden gözüken ama uzun zamandır olmayan virüsler açığa çıktı dedi. Aklım çok karışık. 2 yaş çok mu geç olur ve acaba bu süreçte nelere dikkat etmem lazım
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

15 Nisan 2026 21:01
Merhaba,

Bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanımı nedeniyle OPA (oral poliovirus vaccine) çocuk felci aşısını yaptırmaktan çekinmeniz anlaşılabilir. Öncelikle, doktorunuzun tavsiyesini dikkate almanız önemlidir.

OPA Çocuk Felci Aşısı Hakkında Bilgiler:

OPA aşısı, poliovirus enfeksiyonuna karşı koruma sağlar.
Bağışıklık baskılayıcı ilaç kullanan bireylerin çocuklarına OPA aşısını yaptırması konusunda dikkatli olunması gerekir, çünkü canlı virüs aşısıdır ve zayıf bağışıklık sistemi bu aşıyla temas ettiğinde sorunlar ortaya çıkabilir.

2 Yıl Sonra Aşı Yapılması:

Doktorunuzun 2 yıl sonra aşıyı yaptırma önerisi, çocuğunuzun bağışıklık sisteminin daha güçlü hale gelmesi ve aşının güvenli bir şekilde uygulanması içindir.
Bu süre zarfında, çocuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmek için doktorunuzun önerdiği önlemleri alabilirsiniz.

Bu Süreçte Nelere Dikkat Etmelisiniz:

1. Virüse Maruz Kalma Riskini Azaltın:
Kalabalık ortamlardan kaçının, özellikle çocuk felci virüsünün görüldüğü bölgelerde.
Hijyen kurallarına dikkat edin; ellerinizi sık sık yıkayın.
2. Bağışıklık Sistemini Destekleyin:
Dengeli ve besleyici bir diyet sağlayın.
Doktorunuzun önerdiği takviyeleri kullanın.
3. Doktorunuzla İletişimde Kalın:
* Çocuğunuzun sağlık durumu ve aşı takvimi hakkında doktorunuzla düzenli olarak görüşün.

Sonuç:

Çocuğunuzun sağlığı için doktorunuzun tavsiyelerine uymanız önemlidir. 2 yıl sonra OPA aşısını yaptırarak, çocuğunuzun poliovirus enfeksiyonuna karşı korunmasını sağlayabilirsiniz. Bu süreçte, hijyen kurallarına dikkat etmek ve bağışıklık sistemini desteklemek, virüse maruz kalma riskini azaltacaktır.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Aşı Gündemi
2. Aşı Soru / Cevap
3. Soru/ Cevap Etkinliği
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir