Öneri
126 görüntüleme

Hava N. İ.
5 Şubat 2026 14:21
merhaba, devletin verdiği d vitamini ve demir takviyesine pek güvenmiyorum temiz içerikli değiller. öneride bulunur musunuz?
B
Büşbüş
5 Şubat 2026 14:26
İki vitamini de Ocean kullanıyorum

Hava N. İ.
5 Şubat 2026 14:26
İki vitamini de Ocean kullanıyorum
B
Büşbüş
5 Şubat 2026 14:27
kızım 9 buçuk aylık ne kadar kullanmalıyım?

Afranur K.
5 Şubat 2026 14:32
Demir ilacını kilo başına 0.1ml ya da 1 damla gibi hesaplamanız lazım, ikinizin bebeğinin aynı kiloda olduğunu düşünmüyorum 😅 d vitamini de 400 iu 1 yaşına kadar 1 yaşından sonra 600 iu
Eczaneden alırke eczacıya söyleyin hangi markayı alırsanız ona göre doz hasebını sizin için yapsın
Eczaneden alırke eczacıya söyleyin hangi markayı alırsanız ona göre doz hasebını sizin için yapsın
B
Büşbüş
5 Şubat 2026 14:36
Demir ilacını kilo başına 0.1ml ya da 1 damla gibi hesaplamanız lazım, ikinizin bebeğinin aynı kiloda olduğunu düşünmüyorum 😅 d vitamini de 400 iu 1 yaşına kadar 1 yaşından sonra 600 iu

Afranur K.
5 Şubat 2026 14:45
Ben standartı söyledim, Osman bey hatta geçen instagramda bir bebek için 2 damla olarak öneride bulundu, uygulamadaki günlük notlar kısmına ama 1 damla olarak belirtmişler mesela.
Ben de kafam karışınca kendi hekimimle görüştüm, 9. Aydaki hemograma kadar 1 damla kilo başı (0.1 ml) oradaki duruma göre de yeniden düzenleme yaparız dedi bana.
Biz de bebekken hiç demir ilacı kullanmamış bebekleriz bu durumda bizler de iyi durumdayız ama aynı zamanda kan değerlerimiz bu dönemde bile kendini toplamakta zorlanıyor. Belki şu an ideale yakın seviyede bebeklerimize ilaçlarını verirsek gelecekte bizim kadar zorlanmazlar.
Ben de kafam karışınca kendi hekimimle görüştüm, 9. Aydaki hemograma kadar 1 damla kilo başı (0.1 ml) oradaki duruma göre de yeniden düzenleme yaparız dedi bana.
Biz de bebekken hiç demir ilacı kullanmamış bebekleriz bu durumda bizler de iyi durumdayız ama aynı zamanda kan değerlerimiz bu dönemde bile kendini toplamakta zorlanıyor. Belki şu an ideale yakın seviyede bebeklerimize ilaçlarını verirsek gelecekte bizim kadar zorlanmazlar.
T
Tuğba B. ..
5 Şubat 2026 15:23
Ocean 1ml kullanıyorum dr ve eczacı söyledi.d vitamini bir puf o da ocean
İ
İlknur E. ..
6 Şubat 2026 18:41
Her iki vitaminide ocean kullanıyorum. 8 aylığımız demiri 0,5 kullanıyorduk ama eksik çıktı. Bu arada bende de eksik hamilelikten belli. 0,5 çok az bı doz gelebilir en iyisi doktorunuza dozunu sorun