Ön Süt Sağma

109 görüntüleme
I

Irem A.

7 Ağustos 2025 19:12
sütüm aşırı tazyikli geliyor 58 günlük bebeğimin bebeğimin sürekli boğazına kaçıyor ağlıyor çekiliyor emmek istemiyor sütü biraz elimle sağıp memeyi öyle verdiğimde daha rahat emiyor ama bu öyle 10 15 cc değil baya belki 50 ccde akım anca düzeliyor peki bu durum bebeğimi susuz bırakır mı ön sütü sağmak sorun oluşturur mu başka türlü emziremiyorum çok moralim bozuluyor bu duruma
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

7 Ağustos 2025 19:16
Hayır sorun oluşturmaz, emzirmenin sonunda sağdığınız kısmı ayrıca verebilirsiniz.
Emzirme aralarında memelerde aşırı dolgunluk olmaması için ara sağımlar yapıp emzirme zamanındaki şiddeti hafifletebilirsiniz. Sağımlarınızı stoklamanız içinde faydası olur. Birde sırt üstü eğimli yatar gibi pozisyonda emzirirseniz akış hızı biraz daha düşük olur bebeğinizin emişi kolaylaşır.
I

Irem A.

7 Ağustos 2025 19:22
çok teşekkür ederim peki cansu hanım el ile sağım yapmak sütü zamanla azaltır mı pompa mı kullanmalıyım o da daha da arttırırsa diye korkuyorum
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

7 Ağustos 2025 19:32
Hiperlaktasyon durumları için elle sağım yeterli olur, ama eğer memelerinizde elle sağmanıza rağmen aşırı dolgunluk, memeyi boşaltamama durumu olursa makine daha etkili olur. Makineye başlarsanız eller serbest alıp emzirmeyle beraber düzenli sağımda yaparak fazla süt kısmını dengelemeniz gerekir. Çünkü ne kadar çok uyarı o kadar çok süt demek, bizim amacımız sizi ve bebeğinizi en konforlu sınırlarda tutmak. Kısacası şimdilik elle devam edin.
G

Gülizar T. ..

9 Ağustos 2025 09:15
Çişli bez sayısında her hangi bir problem yoksa veya ağız kuruluğu tükürükde azalma gibi bir problem herhangi bir sorun olmaz diye düşünüyorum

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir