Ön Süt Arka Süt
181 görüntüleme
E
Esma T.
31 Temmuz 2025 14:00
Bazıları ön sütü sağıp sadece arka sütü verdiğini kilo alımını arttırdığını söylemiş ön sütün sağılması için kaç dk sağım yapmam lazım bilen var mı ?
M
Merve K.
31 Temmuz 2025 14:06
Ne kadar saçma bir uygulama ya kadınlar yüzyıllardır emziriyor, duydunuz mu hiç böyle bir şey? Şu sıcaklarda susuz bırakırsınız bebeğinizi bence hiç böyle bir şeye girişmeyin.
E
Esma T.
31 Temmuz 2025 14:07
Banada çok saçma geldi sonuçta bebeğin suya da ihtiyacı var ama göğsümda toplasanız 10 dk bile durmadığı oluyo ve kilo alımımız çok az
E
Emine T. ..
31 Temmuz 2025 14:53
Lohusalığın başında hiperlaktasyona girmiştim iki dk sağım yapıp veriyordum sağdığım sütü dökmeyip dondurdum ama ağız sütü bittiği zaman yapmadım zaten arka süt dediğimiz süt kalsa bile tekrar süt üretiminde öne geliyo birşey değişmiyo totalde
E
Elif S.
31 Temmuz 2025 14:53
ön sütü sağarsanız ve (bahsettiğiniz gibi kilo alımınız azsa, belki de sütünüz henüz tam maximuma erişmemiştir) bebek o memeye geldiğinde süt miktarı azalmışsa-akış hızı azalmışsa memeyi istemez ve ret yiyebilirsiniz diye düşünüyorum. hiç akıllıca değil. Ayrıca şöyle de bir şey var ki, sürekli emzirdiğiniz takdirde 24 saatin sonunda bebek yağlı yağsız tüm sütü almış oluyor, sadece uzun emdiğinde başta ön sütü alıp, sonra akış hızlandığında süt kanalları kenarındaki yağ damlaları o akış hızıyla iniyor ve o emmede yağı almış oluyor. sizin bebeğiniz varsın 2. emmede almasın da 4. emmede alsın, diyeceğim o ki düzenli emzirildiğinde gün tamamlandığında her bebek aynı yağı almış oluyor arkadaşlar
A
Ayşe A.
31 Temmuz 2025 19:04
Elif hanım o kadar güzel açıklamışsınız ki gerçekten tebrik ederim ilk zamanlar insanlar o kadar yetersiz hissettiriyor ki anneleri ne yapacağımızı şaşırmış oluyoruz ama tamamen kendini ve bebeğini dinlemek ona göre ilerlemek çok zorda kalmadıkça gerekli olmadıkça sağım yapmamak en iyisi bebeğimiz kendisi emerek yeterince doyuyor zaten