Ön Fontanel ve Baş Çevresi
85 görüntüleme
B
Burcu Ö.
15 Temmuz 2025 19:25
Bebeğim 37+0da sga bebek olduğundan (bel çevresi geriden geliyordu, düşük persantil) sezaryen ile doğdu. 44 cm boy, 32,5 cm kafa çevresi ve 2640 kg doğdu. Artık 3 aylık ve boyu 59 cm, kilosu 4570 ve kafa ölçüsü 37 cm. Ön fontanel 0.5x0.5 ve geçen aylarda 1x1 iken ultrason çektirdik bir sorun gözükmedi. Gelişimi çok iyi gülüyor takip ediyor agu yapıyor eşim de genetik olarak minyon bir bebekmiş lise çağına kadar sınıfın en kısası en zayıfıymış minyonmuş. Doktoru da minyon bir bebek olacağını söyledi ama ön fontanelden dolayı içim yine de rahat edemedi bir de size sormak istedim. Bir sorun olmadığına nasıl ve ne zaman emin olabiliriz hocam?

Ayşe D.
15 Temmuz 2025 20:08
Merhaba Burcu Hanım, bebek hemşiresi olarak cevap veriyorum. Eğer baş çevresi düzenli artıyorsa fontanellerin kapanmasında genellikle bir sorun yoktur. Zaten usg de çekmişsiniz. 4.ay ve 6.ay kontrollerinde baş çevresi artıyorsa sıkıntı yoktur
E
Eda S. G. ..
16 Temmuz 2025 07:33
Benim bebeğim de sga 39. Haftada 2 kg doğdu. Her ay baş çevresi artıyorsa sıkıntı yok dedi doktoru. Şuan 9.5 aylık . Merak etmeyin büyüyorlar başlarda o kadar korkuyordum ki anı kaçırıyoruz. Her şey iyi olucak. Hiç üzmeyin kendinizi.